Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic România a avut în august cel mai mare declin al vânzărilor de retail din Uniunea Europeană

România a avut în august cel mai mare declin al vânzărilor de retail din Uniunea Europeană

Un articol de: |

România a înregistrat în august cea mai mare scădere a vânzărilor de retail din Uniunea Europeană (UE), alături de Slovacia.

Declinul a fost de 0.6% față de luna iulie, potrivit datelor Eurostat.

Prin comparaţie cu luna august a anului trecut, comerţul cu amănuntul a avansat însă cu 4,7%, rezultat care clasează România pe locul patru în topul celor mai mari creşteri faţă de 2013.

Alături de România, Slovacia a înregistrat cel mai mare declin din UE în august faţă de iulie, de 0,6%, cele două fiind urmate de Letonia, cu o scădere de 0,2%, şi de Lituania, Estonia şi Irlanda, cu scăderi de 0,1%.

De cealaltă parte, cele mai importante creşteri ale comerţului cu amănuntul în luna august faţă de luna iulie au fost consemnate de Germania (2,5%), Luxemburg (2,5%), Suedia (2,3%), Portugalia (2,3%) şi Polonia (2,2%).

Prin comparaţie cu luna august a anului trecut, Luxembourg a înregistrat cel mai mare avans din UE în august, de 12,5%, fiind urmat de Estonia (6,7%) şi Marea Britanie (5,6%).

La nivelul UE, vânzările de retail din luna august au consemnat o creştere de 1,4% faţă de iulie, şi de 2,5% prin comparaţie cu aceeaşi lună a anului trecut.

Citeşte mai multe despre:   vanzari retail,   UE,   Romania,   Slovacia
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic