Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic România lipsei de chef de muncă: La Vaslui, 40.000 de angajați la 90.000 de asistați sociali

România lipsei de chef de muncă: La Vaslui, 40.000 de angajați la 90.000 de asistați sociali

Un articol de: |

Guvernul României se laudă cu creșterea economică care ar fi atins cifre peste prognoză, dar uită să menționeze una din gravele probleme care ar putea să afecteze economia pe viitor. Această creștere se bazează pe consum, dar avem o lipsă gravă de forță de muncă.

România e depopulată, migraţia continuă, natalitatea scade, declinul demografic continuă. În plus, multe persoane, în special din mediul rural sau județele mai sărace, preferă să trăiască doar din ajutorul social sau din șomaj și refuză să accepte orice loc de muncă afirmând că nu sunt bine plătite și preferă să trăiasca din puținii bani primiți ca ajutor de la stat decât să muncească.

Citește și: Olguța Vasilescu: ”Noi n-am spus niciodată că prin acest transfer de contribuții cresc salariile” / În iunie garanta majorări și de 50%: ”O să vedeți o creștere netă a salariilor și la bugetari și la mediul privat” (VIDEO, FOTO)Fetița Monicăi Gabor s-a pozat goală în cadă. Cum a răspuns Irina criticilorCine a fost prima soție a lui Adrian Năstase. Pe Ilinca foarte puțini o știu. Are ditamai afacereaComisia Europeană ia în calcul suspendarea fondurilor UE pentru România

Astfel s-a ajuns la situații incredibile precum în județul Vaslui unde prefectura a anunţat oficial în această primăvară că judeţul are 40.000 de angajaţi la 90.000 de asistaţi social, adică mai mult decât dublu, scrie știrileprotv.ro.

Jurnaliștii de la sursa menționată care au analizat aceste date au observat la fața locului că oamenii refuză să mai lucreze ca zilieri în agricultură și se mulțumesc cu puținii bani de stat. Astfel, nu doar ei suferă ci și investitorii din domeniu care nu își găsesc forță de muncă.

"Am un lot de vie pentru care am căutat cetăţeni pe raza comunei care sunt interesaţi să catige un ban pentru activităţile agricole. Sunt puţine persoane interesate, preferă să stea acasă", susține un agricultor din comuna ieșeana Bârnova.

Citește și: Mobila ucigașă! Ikea, responsabilă de MOARTEA a 8 copii, forţată să recheme 29 de milioane de dulapuri de pe piațăUBER, la mâna hackerilor: DATELE a peste 57 de milioane de utilizatori au fost furatePrimești 21.000 de euro pentru a te muta în Elveţia. Care sunt CONDIȚIILE

În această comună, ziua de lucru la câmp se plăteşte cu 50 de lei, dar sunt oameni dispuşi să le dea zilierilor chiar şi 120, plus 3 mese pe zi. Cine vrea cu adevărat să muncească ar putea câştiga cel puţin 1.000 de lei lunar. Din ajutoarele sociale, adică venitul minim şi alocaţiile copiilor, se poate ajunge la 500 sau chiar 700 de lei, fără să ridici un deget. 

De altfel, cererea celor de la știrileprotv.ro și premierul Mihai Tudose a avut un punct de vedere  în privinţa deficitului naţional de forţă de muncă şi despre migraţia forţei de muncă spre alte ţări.

"Guvernul nu poate rezolva această criză decât creând locuri de muncă bine plătite, creând condiţii pentru creşterea competivităţii, în fapt, dacă ne uităm la cifre, faţă de anul trecut când au plecat 210.000 de români, anul ăsta au plecat mai puţini, deci încep să vadă românii că e bine să stea acasă",  a afirmat Mihai Tudose.

Citește și: Olguța crede că aduce bani de-acasă pentru indemnizațiile mamelor: Nimeni nu contribuie cu niciun leu, să fie clar! / Deputații au votat plafonarea indemnizațiilor (VIDEO)EURO, LA MAXIMUL TUTUROR TIMPURILOR ÎN RAPORT CU LEUL!Explicația lui Daea pentru scumpirea ouălor: Toamna apare curba de ouat / Liderul UCPR e încrezător: Au băgat puicuțe la creștere!

Rămâne de văzut acum și că autoritățile iau măsuri pentru a rezolva situația înainte să ne trezim într-o situație în care nimeni nu mai muncește, iar statul va intra în incapacitate de plată.
 

Citeşte mai multe despre:   Vaslui,   ajutor social,   șomaj,   Tudose,   muncă,   angajați,   buget
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic