Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic România ocupă locul 45 în topul ţărilor cu cea mai mare libertate economică din lume

România ocupă locul 45 în topul ţărilor cu cea mai mare libertate economică din lume

Un articol de: |
Foto: novinite.com Economic

România se află pe locul 45 în topul ţărilor cu cea mai mare libertate economică din lume, având un scor de 7,32 de puncte din 10.

Ţara noastră se află în creştere cu 6 locuri faţă de 2012, când avea un scor de 7,28 puncte, potrivit unui clasament realizat de institutul canadian de cercetare Fraser.

Pe primul loc se află Hong Kong, cu un scor de 8,97 din 10 puncte, fiind urmat de Singapore, Noua Zeelandă, Elveţia, Emiratele Arabe Unite, Insulele Mauritius, Finlanda, Bahrein, Canada şi Australia.

Raportul anual  'Economic Freedom of the World : 2013' menţionează că la polul opus se situează Venezuela (cu un scor de 3,93 puncte), Myanmar, Republica Congo, Zimbabwe şi Ciad.

La nivel global, scorul libertăţii economice a crescut până la 6,87 puncte din 10, comparativ cu 6,74 puncte anul trecut.
 

 

Citeşte mai multe despre:   Romania,   economie libera,   economic freedom of the world,   economie,   libertate economica
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic