Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic România se află pe locul trei în topul celor mai mici datorii guvernamentale din Uniunea Europeană

România se află pe locul trei în topul celor mai mici datorii guvernamentale din Uniunea Europeană

Un articol de: |

România se află pe locul trei în topul celor mai mici datorii din Uniunea Europeană, după ce, din împrumutul de urgență din 2009, de 20 miliarde euro, statul mai are de returnat 9 miliarde euro, relatează Ziarul Financiar.

Din această sumă rămasă, 2,2 miliarde euro vor fi plătiți în 2015 către FMI.

or rămâne de returnat 5 miliarde de euro către Comisia Europeană şi alte 1,7 miliarde de euro către Banca Mondială. Rambursarea sumelor pri­mite de la Co­misia Europeană începe anul viitor şi se va încheia în 2018. Iar partea de datorie către Banca Mondială va fi achitată abia în 2022 şi 2023.

România are a treia cea mai mică datorie guvernamentală dintre statele Uniunii Europene. În al doilea trimestru al acestui an, autorităţile aveau datorii totale de 248,3 miliarde de lei, adică 38,5 la sută din Produsul Intern Brut.

Datorii publice mai mici decât România au doar Estonia - 10,5% din PIB, şi Luxemburg - 23,1% din PIB.

Cele mai ridicate grade de îndatorare la finalul celui de-al doilea trimestru al acestui an au fost înregistrate în Italia (133,8% din PIB), Portugalia (129,4%) şi Irlanda (116,16%).

Citeşte mai multe despre:   Romania,   locul trei,   cele mai mici datorii,   Uniunea Europeana,   imprumut
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic