Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic România va primi peste 30 de milioane de euro de la Comisia Europeană

România va primi peste 30 de milioane de euro de la Comisia Europeană

Un articol de: |
Foto: businesstimes.com.sg Economic

Veşti bune pentru ţara noastră. România va primi peste 30 de milioane de euro de la Comisia Europeană. Banii vor fi restituiţi din contribuţiile la bugetul Uniunii Europene pentru perioada 1995-2013, informează B1 TV. Şi alte ţări, printre care Franţa, Germania, Polonia şi Finlanda, vor primi bani înapoi de la Comisia Europeană.

Contribuţia României la bugetul Uniunii Europene, pentru perioada 1995-2013, a fost revizuită cu 331,3 milioane de lei. Aproximativ 9,5 milioane de lei provin din încasările de TVA, în timp ce 328,1 milioane de lei provin din venitul naţional brut.

Astfel, ţara noastră va primi înapoi 31,4 milioane de euro de la Comisia Europeană.

Franţa ar urma să primească aproximativ un miliard de euro, Germania, 779 milioane de euro, Polonia, 316 milioane de euro, şi Finlanda, 180 de milioane de euro.

În schimb, 9 state europene vor trebui să plătească contribuţii suplimentare la bugetul Uniunii Europene, ca urmare a introducerii noii metodologii de calcul. Cea mai mare plată, de aproximativ 2,1 miliarde de euro, ar urma să fie făcută de Marea Britanie, urmată de Olanda, 642 milioane de euro, şi Italia, 340 milioane de euro.

Oficialii Uniunii Europene susţin că aceste modificări reflectă o schimbare a regulilor contabile. Economiile din întreaga lume introduc treptat un nou sistem de măsurare a Produsului Intern Brut. În funcţie de acesta se calculează şi contribuţia ţării respective la bugetul UE.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic