Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Rovana Plumb: Salariul minim brut va creşte cu 75 de lei din ianuarie, la 975 de lei

Rovana Plumb: Salariul minim brut va creşte cu 75 de lei din ianuarie, la 975 de lei

Un articol de: |
Foto: rovanaplumb.ro Economic

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat luni, că salariul de bază minim brut pe ţară va creşte cu 75 de lei din ianuarie 2015, ajungând la 975 de lei, informează Mediafax.

Aceasta a precizat că, potrivit Codului muncii, salariul de bază minim pe țară garantat în plată, corespunzător programului normal de muncă, se stabileşte prin hotărâre de Guvern, după consultarea sindicatelor şi a patronatelor.

"În cazul în care programul normal de muncă este, potrivit legii, mai mic de opt ore zilnic, salariul de bază minim brut orar se calculează prin raportarea salariului de bază minim brut pe ţară la numărul mediu de ore lunar potrivit programului legal de lucru aprobat", conform prevederilor Codului muncii.

În 2014, prin hotărâre de Guvern aprobată în noiembrie 2013, salariul de bază minim brut pe ţară a fost majorat în două etape, cu câte 50 de lei.

Astfel, de la 1 ianuarie, salariul de bază minim brut a crescut de la 800 la 850 de lei, iar din iulie, acesta este de 900 de lei, pentru un program complet de lucru de 168 de ore în medie pe lună, reprezentând 5,357 de lei pe oră.

Citeşte mai multe despre:   rovana plumb,   salariul minim de baza,   975 de lei
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic