Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Rusia taie din nou livrările de gaz către România

Rusia taie din nou livrările de gaz către România

Un articol de: |
Foto: activenews.ro Economic

Rusia a tăiat, din nou, livrările de gaze naturale către România, relatează B1 TV.

În acest context, livrarea de gaze a scăzut cu 13 procente.

Totuși, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a afirmat că nu este niciun motiv de îngrijotare, iar România trebuie să se obișnuiască cu astfel de acțiuni din partea Gazprom.

Totodată, ministrul Economiei, Constantin Niță, a susținut, joi, că reducerea cu 13% a livrărilor de gaze către România de către Gazprom nu afectează necesarul de gaze și ”nu vor fi probleme”, însă a evitat să spună care este termenul pentru care necesarul este asigurat. Niță a fost întrebat cum vede anunțul privind reducerea cu 13% a gazelor furnizate către România de către Gazprom prin Transgaz.

”Transgaz primește, el primește gazul natural pe care îl transportă către beneficiari. Dacă nu există beneficiari, nu transportă (...) Înseamnă că unele contracte existente între importatorul român și exportatorul respectiv, respectiv exportatorul principal Gazprom suferă anumite modificări. Asta este o chestiune care se discută în principal între cei doi parteneri”, a răspuns ministrul.

Niță a fost întrebat dacă există riscuri legate de asigurarea necesarului de gaze naturale pentru România.

”Necesarul de gaze naturale este asigurat de către cele două companii românești, Petrom și Romgaz, și nu vor fi probleme”, a spus ministrul.


Citeşte mai multe despre:   Rusia,   livrari de gaze,   Romania,   gaze reduse
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic