S-a aflat TOTUL! Zece MĂSURI DE AUSTERITATE, pregătite de GUVERNUL TUDOSE pentru 2018

S-a aflat TOTUL! Zece MĂSURI DE AUSTERITATE, pregătite de GUVERNUL TUDOSE pentru 2018
Foto: gov.ro

Proiectul de buget pentru 2018 a fost adoptat miercuri de Guvern. Alături de acesta, Executivul a adoptat și o ordonanță de urgență care stabilește mai multe măsuri de austeritate pentru anul viitor.

În acest context, jurnaliștii de la Press One au publicat o listă cu zece măsuri de austeritate, cuprinse în OUG adoptată de cabinetul Tudose.

1. Anul viitor nu vor fi acordate premii, tichete-cadou, indemnizația de hrană sau indemnizația de vacanță, indiferent de sistemul de finanţare. Funcționarii vor primi însă un voucher de vacanță.

2. În 2018, salariile publice care vor fi obținute în instanță vor fi plătite eșalonat, în termen de 5 ani. Se încep de la tranșe de 5%, iar treptat acestea vor ajunge, în 2023, până la 35%.

3. Funcționarii de pe posturi de conducere și execuție care fac muncă suplimentară nu vor fi plătiți în plus, ci vor primi zile libere.

4. Instituțiile și autoritățile publice au obligația de a păstra doar atâția angajați câți pot plăti din bugetul propriu estimat la începutul anului.

5. Bugetul de stat se degrevează de 10% din obligațiile financiare față de persoanele cu handicap și cu handicap grav. Obligațiile sunt trecute astfel la autoritățile locale.

6. În 2018, instituţiile şi autorităţile nu pot cumpăra autoturisme, cu excepția celor electrice, și mobilier nou.

7. Se vor plafona la nivelul din anul 2017 toate indemnizaţiile, primele, ajutoarele, despăgubirile și compensaţiile lunare pentru chirie de care beneficiază militarii, poliţiştii şi lucrătorii din administraţia penitenciarelor.

8. Angajările prin concurs sau examen pe posturile vacante sau temporar vacante din orice instituție sau autoritate publică se vor suspenda pe tot parcursul anului 2018.

9. Urmașii membrilor Academiei Române și cei ai membrilor Academiei Oamenilor de Știință din România vor beneficia și anul viitor de sprijinul material de la stat. De fapt, acesta chiar se mărește, potrivit sursei citate, pentru a păstra cuantumul net la valoarea din decembrie 2017.

10. Salariile directorilor și ale administratorilor companiilor de stat pot fi mărite. Asta pentru a nu scădea prin reținerea CAS și CASS la angajat.

Urmăriți B1TV.ro și pe