Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic S-a aflat TOTUL! Zece MĂSURI DE AUSTERITATE, pregătite de GUVERNUL TUDOSE pentru 2018

S-a aflat TOTUL! Zece MĂSURI DE AUSTERITATE, pregătite de GUVERNUL TUDOSE pentru 2018

Un articol de: |
Foto: gov.ro Economic

Proiectul de buget pentru 2018 a fost adoptat miercuri de Guvern. Alături de acesta, Executivul a adoptat și o ordonanță de urgență care stabilește mai multe măsuri de austeritate pentru anul viitor. 

În acest context, jurnaliștii de la Press One au publicat o listă cu zece măsuri de austeritate, cuprinse în OUG adoptată de cabinetul Tudose. 

Citește și: Bloomberg, despre România: Deși are cea mai mare creştere economică din Europa, în spatele ei se ascunde cea mai apăsătoare sărăcieS-a găsit soluția să nu mai moară nimeni la metrou. Guvernul: în 2018 se rezolvă problemaUn vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasăIncredibil! Cu cât CREȘTE RATA LA CREDITELE ÎN LEI?! BNR a anunțat noul indice ROBOR

1. Anul viitor nu vor fi acordate premii, tichete-cadou, indemnizația de hrană sau indemnizația de vacanță, indiferent de sistemul de finanţare. Funcționarii vor primi însă un voucher de vacanță.

2. În 2018, salariile publice care vor fi obținute în instanță vor fi plătite eșalonat, în termen de 5 ani. Se încep de la tranșe de 5%, iar treptat acestea vor ajunge, în 2023, până la 35%. 

3. Funcționarii de pe posturi de conducere și execuție care fac muncă suplimentară nu vor fi plătiți în plus, ci vor primi zile libere. 

Citește și: "Creșterea salarială promisă de Guvern NU VA AVEA LOC!" Lucrurile SCAPĂ DE SUB CONTROL: Inflația explodează, CRESC dobânzile și ratele. "Puneti-vă centurile, ne prăbușim!" ZERO lei pentru Pasajul de la Domnești în 2018, deși are contractul semnat de peste șapte luni

4. Instituțiile și autoritățile publice au obligația de a păstra doar atâția angajați câți pot plăti din bugetul propriu estimat la începutul anului.

5. Bugetul de stat se degrevează de 10% din obligațiile financiare față de persoanele cu handicap și cu handicap grav. Obligațiile sunt trecute astfel la autoritățile locale.  

6. În 2018, instituţiile şi autorităţile nu pot cumpăra autoturisme, cu excepția celor electrice, și mobilier nou. 

Citește și: Prețurile gazelor naturale a crescut vertiginos după explozia de la cel mai mare hub din AustriaPasajul de la Domnești nu primește nici un leu în 2018Nu vă e rușine?! “Dacă statul greşeşte, NU păţeşte nimic. Dacă privatul greşeşte, îl vreţi în puşcărie!”

7. Se vor plafona la nivelul din anul 2017 toate indemnizaţiile, primele, ajutoarele, despăgubirile și compensaţiile lunare pentru chirie de care beneficiază militarii, poliţiştii şi lucrătorii din administraţia penitenciarelor.

8. Angajările prin concurs sau examen pe posturile vacante sau temporar vacante din orice instituție sau autoritate publică se vor suspenda pe tot parcursul anului 2018. 

9. Urmașii membrilor Academiei Române și cei ai membrilor Academiei Oamenilor de Știință din România vor beneficia și anul viitor de sprijinul material de la stat. De fapt, acesta chiar se mărește, potrivit sursei citate, pentru a păstra cuantumul net la valoarea din decembrie 2017.

Citește și: Inflația urcă la maximul ultimilor 4 ani. Explicația Guvernatorului BNRPrețul energiei pentru populație crește de la 1 ianuarieALARMANT: Rata anuală a INFLAȚIEI a urcat la 3,2%, cea mai mare din 2013! Prețurile continuă să crească...

10. Salariile directorilor și ale administratorilor companiilor de stat pot fi mărite. Asta pentru a nu scădea prin reținerea CAS și CASS la angajat.
 

Citeşte mai multe despre:   Guvern,   măsuri de austeritate,   OUG
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic