Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Salarii DE TOP în primării. Lefurile funcționarilor, MAI MARI decât cheluielile pentru spitale

Salarii DE TOP în primării. Lefurile funcționarilor, MAI MARI decât cheluielile pentru spitale

Un articol de: |

Salariile angajaților din primării  au crescut considerabil de la 1 ianuarie, în unele cazuri lefurile funcționarilor reprezentând până la 30% din bugetul instituției.

Cheltuielile cu salariile bugetarilor sunt mult mai mari decât cele alocate pentru învăţământ şi asistenţă socială, respectiv de şapte ori mai mari decât pentru ordine publică, potrivt  money.ro.

Citește și: Imprumut obtinut usor? Atentie la capcane!Româncă de 16 ani, violată. I-au examinat zona intimă și au găsit un detaliu irealUn apropiat al premierului Ungariei cumpără cel mai important hotel din Satu Mare (FOTO)

În cazul Primăriei sectorului 4, deși bugetul anual de aproape 700 de milioane de lei a fost considerat anul trecut insuficient pentru paza şcolilor, consilierii locali au majorat lefurile angajaţilor, începând cu 1 ianuarie.

Așa se face că un funcţionar ce verifică spaţiile verzi are un venit de peste opt mii de lei pe lună, iar directorii au salarii cu cinci cifre.

Un director executiv de la primăria sectorului 4 încasează lunar 15.200 de lei, adjunctul peste 10 mii, iar funcţionarul care ţine legătura cu asociaţiile de proprietari 7.600 de lei.

Citește și: Străinii scot banii din România: SUTE de milioane de euro au dispărut în anul 2017VREMURI GRELE pentru români: Preţul pâinii ar putea CREŞTECum poţi primi BANI drept compensaţie pentru ÎNTÂRZIEREA zborului

În total, 30% din banii primăriei se duc pe salarii. Mai puţin decât alocă pentru învăţământ şi asistenţă socială şi de şapte ori mai mult decât pentru ordine publică. Mai bine lefuri mărite şi personal puţin, a socotit primarul de sector. Localnicii nu văd însă eficienţa.

Primarii de la sectoarele 3 şi 4 nu au anunţat încă dacă majorările salariale vor diminua investiţiile. În acest moment, în cele 6 sectoare ale Capitalei lucrează aproape 3.200 de funcţionari publici, poliţişti locali şi bugetari.

Citeşte mai multe despre:   director,   salarii,   funcţionari
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic