Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Șeful Comisiei de control al SRI: Bugetul pe care guvernul l-a alocat cred că este suficient pentru ca Serviciul să își facă treaba (VIDEO)

Șeful Comisiei de control al SRI: Bugetul pe care guvernul l-a alocat cred că este suficient pentru ca Serviciul să își facă treaba (VIDEO)

Un articol de: |

Klaus Iohannis vrea mai mulţi bani pentru Servicii. Şeful statului i-a trimis o scrisoare premierului Sorin Grindeanu în care îl avertizează că reducerea bugetelor pentru domeniul securităţii naţionale este nu doar nejustificată, ci total inoportună. 

Potrivit informațiilor disponibile în acets moment și citate de B1 TV, în cazul SRI bugetul a scăzut. Dacă în prima variantă a bugetului era vorba despre o sumă alocată de aproximativ 1,9 miliarde de lei, acum se vorbește despre un buget de 1,7 miliarde de lei. 

Într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, Adrian Țuțuianu, șeful comisiei de control al activității SRI, a declarat că forul pe care îl conduce poate analiza execuția bugetară a serviciului pe anul precedent. 

„Comisia are și obligația de a analiza proiectul de buget și execuția bugetară a anului precedent. Vom face lucrul aceste probabil că luni. Amenințări la adresa siguranței naționale există, și externe, și interne, dar bugetul pe care guvernul l-a alocat cred că este suficient pentru ca SRI să își facă treaba pe direcțiile principale de activitate. Bugetul în execuție pe anul trecut a reprezentat 0,23% din PIB. Iar anul acesta bugetul este mai mic cu circa 9,4%”, a declarat Adrian Țuțuianu. 

Șeful Comisiei de control al SRI: Bugetul pe care guvernul l-a alocat cred că este suficient pentru ca Serviciul să își facă treaba

Citeşte mai multe despre:   Adrian Țuțuianu,   buget,   SRI,   Klaus Iohannis,   buget mai mic
Recomandă stirea:
email
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
captcha

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate