Șeful Fondului Propietarea acuză numirile politice făcute de guvern la companiile de stat (FOTO)

Șeful Fondului Propietarea acuză numirile politice făcute de guvern la companiile de stat (FOTO)

Atac dur la adresa guvernului făcut chiar în presa internațională de către șeful Fondului Proprietatea, Greg Konieczny.

"Guvernul își pune prietenii la conducerea companiilor de stat”, acuză CEO-ul de Fondul Proprietatea cel mai important ziar de business din lume, Financial Times.

Atenția cotidianului de renume a fost stârnită de creștere economică de 8,8% raportată de economia românească la mai puțin de 10 ani după ce a trebuit să raporteze un împrumut de la FMI pentru că a intrat în imposibilitate de plată a salariilor și pensiilor.

Analiștii de la Financial Times atrag însă atenția că actualul guvern face climatul investițional să fie mai puțin atractiv, să descurajeze IPO-urile mult așteptate și să întârzie planurile ca piața de capital a României să fie upgradată de la piață „frontieră” la o piață „emergentă”, deschizând-o pentru o gamă mai largă de investitori.

În plus, ziarul mai atrage atenția asupra garanții acordate de România că va numi directori independenți la companiile de stat astfel încât să se poată asigura un management independent, iar aici aduce în discuțiile avertismentele lansate de șeful de la Fondul Proprietatea care vorbește de numiri politice, care mai atrage atenția și asupra lipsei de investiții în infrastructură care sperie investitorii străini care ar putea să renunțe a mai veni în România.

Materialul celor de la Financial Times este ilustrat cu imaginea momentului din România, cea a lui Liviu Dragnea escortat de jandarmi prin mulțimea de protestari care îi cerea demisia și de jurnaliști care voiau să îl îndrepte despre dosarul Tel Drum în care este urmărit penal de DNA și în care a fost pusă măsura sechestrului asigurator pe toată averea liderului PSD.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe