Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Standard & Poors confirmă rating-ul Germaniei la ”AAA” cu perspectivă stabilă

Standard & Poors confirmă rating-ul Germaniei la ”AAA” cu perspectivă stabilă

Un articol de: |
Foto: Berlingermany.co.uk Economic

Bloomberg.

”În opinia noastră Germania are o economie foarte diversificată și competitivă cu o abilitate demonstrată de a absorbi mari șocuri economice și financiare. Prognoza rating-ului pe termen lung rămâne stabilă, reflectând viziunea noastră că finanțele publice ale Germaniei și balanța externă solidă vor putea rezista în continuare potențialelor șocuri financiare și economice”

Germania este cel mai mare contributor la pachetele de salvare financiară pentru Grecia și un eventual colaps al economiei elene, sau eventuala părăsire a zonei euro, ar putea avea repercusiuni asupra administrației condusă de Angela Merkel. Reprezentanții Băncii Centrale Europene se întâlnesc joi pentru a discuta despre criza din zona euro, care amenință și Spania și Italia.

La începutul săptămânii trecute, Moody`s a coborât la ”negativă” perspectiva rating-urilor AAA pentru Germania, Olanda și Luxemburg, iar Finlanda a fost singura țară europeană evaluată de Moody`s cu rating triplu-A și perspectivă stabilă.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic