Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Studiu: Cluj Napoca este cel mai atractiv oraş din România. Ce orașe completează topul

Studiu: Cluj Napoca este cel mai atractiv oraş din România. Ce orașe completează topul

Un articol de: |
Foto: wikimedia.org Economic

Peste 15% dintre români s-ar muta la Cluj-Napoca, datorită calităţii vieţii. Potrivit un studiu al Băncii Mondiale, Cluj Napoca este cel mai atractiv oraş din România, urmat de Timişoara şi Bucureşti, informează B1 TV. 

Peste 15% dintre români vor să se mute la Cluj Napoca, 14% în Capitală şi peste 11 % în Timişoara. De ce vor românii să trăiască în Cluj Napoca? Pentru calitatea vieţii, dar şi a serviciilor de sănătate din oraş, educaţie universitară, dar şi locuri de muncă atractive, relevă studiul făcut de Banca Mondială în colaborare cu Comisia Europeană. 

Citește și: 67% din banii Companiei de Autostrăzi s-au risipit în 2017 la firme străine. Rezultatul? 0 km de autostradăAndra, anunț după 10 de căsnicie. Din păcate, e adevăratPreviziuni SUMBRE: ”BITCOIN o să se PRĂBUŞEASCĂ total și o să fie UITAT”

Bucureştiul este al doilea oraş în topul preferinţelor românilor, urmat de Timişoara.

Marcel Ionescu-Heroiu, Expert Senior Dezvoltare Urbană la Banca Mondială, a declarat pentru Mediafax că, având la bază acest studiu, autorităţile publice locale şi naţionale vor fi convinse de importanţa oraşelor pentru dezvoltarea ţării.

Acesta a precizat că datele studiului arată şi o inversare a trendului în ceea ce priveşte mutarea românilor, în condiţiile în care 66,5% au spus că s-ar muta în ţară faţă de 31,25% care au spus că s-ar muta în străinătate.

Citește și: GFR, contract de sute de mii de lei de la Compania Naţională a UraniuluiCEA MAI MARE firmă de construcţii, în COLAPS! MII de locuri de muncă, ÎN PERICOLÎNDRĂZNEȘTE SĂ CREZI! Carburanţii s-au SCUMPIT masiv în România, de la începutul anului. Taxele către stat reprezintă mai mult de jumătate din preţ

Chestionarul Băncii Mondiale a fost aplicat la nivel naţional în perioada martie - aprilie 2017, pe un eşantion de 1.250 de respondenţi. Aceştia au fost întrebaţi în ce oraş din România s-ar muta dacă ar avea posibilitatea să se mute în alt oraş faţă de cel în care locuiesc.
 

Citeşte mai multe despre:   studiu,   orase atractive,   orase,   Cluj Napoca,   Timisoara,   Bucuresti,   Banca Mondiala
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic