Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Suntem iar la COADA Europei. România are unul dintre cele mai mari niveluri de inegalitate a veniturilor din UE (VIDEO)

Suntem iar la COADA Europei. România are unul dintre cele mai mari niveluri de inegalitate a veniturilor din UE (VIDEO)

Un articol de: |
Foto:Ziua de Constanta Economic

România este din nou la coada Uniunii Europene, în ciuda atenționărilor de peste hotare. Sărăcia rămâne principala problemă a ţării noastre. Cei mai bogaţi 20% dintre români câştigă de opt ori mai mult decât cei mai săraci 20%. Este unul dintre cele mai mari niveluri de inegalitate a veniturilor din Uniunea Europeană, potrivit unui raport realizat la Bruxelles și citat de B1 TV.

Tinerii, familiile cu copii sau cei cu dizabilități se confruntă cel mai adesea cu sărăcia. Nici romii sau persoanele care își duc traiul în mediul rural nu o duc mai bine.

Citește și: Lista GRI a băncilor despre care premierul a spus că poate „ne cred fraieri". 6 din ele sunt SISTEMICE!Șoseaua MELCULUI:  Trebuia să fie funcțională în iulie, dar e gata doar 14% din ea!  Achizițiile militare externe aduc PIERDERI de 47% statului român. Mentenanța avioanelor F16, sub semnul întrebării

Iar, cu toate că rata sărăciei a scăzut, inegalitatea dintre românii cei mai bogați și cei mai săraci înregistrează o creștere comparativ cu 2012.

Suntem iar la coada Europei. România are unul dintre cele mai mari niveluri de inegalitate a veniturilor din UE

Sunt diferenţe mari între regiuni şi mai ales între mediul urban şi cel rural. Venitul obţinut la sate reprezintă 67% din cel obţinut la oraş. De două ori mai mulţi oameni de la sat trăiesc în comunităţi izolate şi se confruntă cu probleme legate de locuinţă şi de găsirea unui loc de muncă.

Citește și: Poliţia Locală a suspendat activitatea a 15 restaurante şi cluburi din Centrul Istoric al Capitalei (VIDEO)Statul pierde circa 1 milion de euro anual de pe urma Hotelului Triumf și Clubul Floreasca Liberalii avertizează: Există riscul ca toate salariile din România să scadă cu peste 20%, de la 1 ianuarie 2018

Impozitarea şi acordarea de ajutoare sociale nu a ajutat țara noastră să reducă prăpastia dintre bogaţi şi săraci.

Abandonul școlar reprezintă o altă problemă majoră pentru țara noastră.

În ciuda acestora, Comisia Europeană notează că s-au înregistrat și progrese mari. Aproape 1,7 milioane de oameni au ieșit din zona de risc pentru că au un trai mai bun.

Citește și: România ar putea pierde un mega-contract! Motivul pentru care Egiptul ar putea respinge un transport de 63.000 de tone de grâu din țara noastrăMihai Tudose: Din toamnă, se vor regla aspectele legate de cumulul pensie-salariu. Ce spune premierul despre cazul CiocoiuȘeful Tarom, Eugen Davidoiu, și-a dat demisia 

Recomandă stirea:
email
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
captcha

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Economic
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 360 de grade