Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Suntem iar la COADA Europei. România are unul dintre cele mai mari niveluri de inegalitate a veniturilor din UE (VIDEO)

Suntem iar la COADA Europei. România are unul dintre cele mai mari niveluri de inegalitate a veniturilor din UE (VIDEO)

Un articol de: |
Foto:Ziua de Constanta Economic

România este din nou la coada Uniunii Europene, în ciuda atenționărilor de peste hotare. Sărăcia rămâne principala problemă a ţării noastre. Cei mai bogaţi 20% dintre români câştigă de opt ori mai mult decât cei mai săraci 20%. Este unul dintre cele mai mari niveluri de inegalitate a veniturilor din Uniunea Europeană, potrivit unui raport realizat la Bruxelles și citat de B1 TV.

Tinerii, familiile cu copii sau cei cu dizabilități se confruntă cel mai adesea cu sărăcia. Nici romii sau persoanele care își duc traiul în mediul rural nu o duc mai bine.

Citește și: Bloomberg, despre România: Deși are cea mai mare creştere economică din Europa, în spatele ei se ascunde cea mai apăsătoare sărăcieS-a găsit soluția să nu mai moară nimeni la metrou. Guvernul: în 2018 se rezolvă problemaUn vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasăIncredibil! Cu cât CREȘTE RATA LA CREDITELE ÎN LEI?! BNR a anunțat noul indice ROBOR

Iar, cu toate că rata sărăciei a scăzut, inegalitatea dintre românii cei mai bogați și cei mai săraci înregistrează o creștere comparativ cu 2012.

Suntem iar la coada Europei. România are unul dintre cele mai mari niveluri de inegalitate a veniturilor din UE

Sunt diferenţe mari între regiuni şi mai ales între mediul urban şi cel rural. Venitul obţinut la sate reprezintă 67% din cel obţinut la oraş. De două ori mai mulţi oameni de la sat trăiesc în comunităţi izolate şi se confruntă cu probleme legate de locuinţă şi de găsirea unui loc de muncă.

Citește și: "Creșterea salarială promisă de Guvern NU VA AVEA LOC!" Lucrurile SCAPĂ DE SUB CONTROL: Inflația explodează, CRESC dobânzile și ratele. "Puneti-vă centurile, ne prăbușim!" ZERO lei pentru Pasajul de la Domnești în 2018, deși are contractul semnat de peste șapte luni

Impozitarea şi acordarea de ajutoare sociale nu a ajutat țara noastră să reducă prăpastia dintre bogaţi şi săraci.

Abandonul școlar reprezintă o altă problemă majoră pentru țara noastră.

În ciuda acestora, Comisia Europeană notează că s-au înregistrat și progrese mari. Aproape 1,7 milioane de oameni au ieșit din zona de risc pentru că au un trai mai bun.

Citește și: Prețurile gazelor naturale a crescut vertiginos după explozia de la cel mai mare hub din AustriaPasajul de la Domnești nu primește nici un leu în 2018Nu vă e rușine?! “Dacă statul greşeşte, NU păţeşte nimic. Dacă privatul greşeşte, îl vreţi în puşcărie!”

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic