Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Surse: Lukoil avea în plan retragerea din România înainte de ancheta de evaziune fiscală

Surse: Lukoil avea în plan retragerea din România înainte de ancheta de evaziune fiscală

Un articol de: |

Lukoil vrea să închidă rafinăria de la Ploiești indiferent de rezultatul anchetei care vizează compania într-un caz de evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit hotnews.ro, Lukoil ar fi intenționat oricum să părăsească România, indiferent de problemele cu justiția.

Primele informații referitoare la o posibilă retragere a Lukoil din Europa de Est au apărut în luna august, când compania rusească și-a vândut benzinăriile din trei țări central - europene. 

Totodată, compania a făcut o investiție importanta în rafinăria din Burgas - Bulgaria. Rafinăria Petrotel din Ploiești are o capacitate de aproape 3 milioane de tone, în timp ce rafinăria din Bulgaria ar ajunge, în urma unor investiții de peste 1 miliard de euro, la o capacitate de cca 12 milioane de tone.

Conducerea Lukoil a anunțat că va decide până vineri dacă va închide sau nu rafinăria Petrotel, în urma perchezițiilor făcute la mai multe sedii ale companiei.Directorul general al Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, a fost pus sub control judiciar, fiind urmărit penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Citeşte mai multe despre:   Lukoil,   rafinarie ploiesti,   evaziune fiscală
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic