Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Suszi SRL - Un RECHIN al achizițiilor publice: Cum să câștigi ZECI DE MILIOANE de euro de la stat

Suszi SRL - Un RECHIN al achizițiilor publice: Cum să câștigi ZECI DE MILIOANE de euro de la stat

Un articol de: |

Sub numele inofensiv de Suszi SRL se ascunde o firmă care câștigă zeci de milioane de euro de la stat, din postura de unic ofertant la licitații. Ultima “victimă” a Suszi SRL din Constanța este Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), care a băgat peste nouă milioane de euro în conturile SRL-ului. Cum e posibil, aflăm din România Liberă.

Pentru acești bani, Suszi SRL va livra două nave către ARSVOM, din Estonia, chiar dacă în România există șantiere navale și la Constanța, dar și la Galați. Pentru ca grosul banilor să fie încasați, de fapt, de o companie estoniană, a fost nevoie de o hotărâre de Guvern. Guvernul Grindeanu, pentru că Guvernul Cioloș a refuzat să emită o astfel de HG în 2016. Poate și pentru că a aflat, dintr-un raport al Corpului de Control al premierului de numeroase nereguli la ARSVOM.

Citește și: Bloomberg, despre România: Deși are cea mai mare creştere economică din Europa, în spatele ei se ascunde cea mai apăsătoare sărăcieS-a găsit soluția să nu mai moară nimeni la metrou. Guvernul: în 2018 se rezolvă problemaUn vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasăIncredibil! Cu cât CREȘTE RATA LA CREDITELE ÎN LEI?! BNR a anunțat noul indice ROBOR

Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a anunțat, în urmă cu aproximativ un an, că organizează o licitație pentru a cumpăra două nave de căutare și salvare a naufragiaților din apele Mării Negre. Valoarea estimată a contractului a fost calculată de Agenție fix la suma de 9.166.666 euro. Deși un asemenea contract reprezenta mană cerească pentru șantierele navale din România, care ori de câte ori au ocazia se plâng că nu au de lucru, nu s-a înghesuit nici un astfel de șantier din țară să depună vreo ofertă. La licitație s-a înscris doar firma Suszi SRL, din Constanța, care a licitat pentru obținerea contractului suma de 9.166.000 milioane euro. Adică a oferit mai puțin cu 666 euro decât valoarea estimată a contractului.

Actualul Guvern, condus de Sorin Grindeanu, a emis HG în data de 2 martie 2017. „Achiziția celor două nave specializate SAR va ajuta statul român să-și îndeplinească obligațiile care-i derivă din Convenția Internațională din 1979 pentru căutarea și salvarea vieții omenești pe mare la care România a aderat prin Ordonanța Guvernului nr. 115/1998. Valoarea totală a investiției pentru construcția celor două nave SAR este de 50,6 milioane lei, cu durata de realizare de 12 luni”, se menționează în documentul guvernamental.

Firma Suszi SRL este patronată și administrată de Petru Ogrinji și de către nepoata sa, Suszana Sen Ogrinji.

Citește și: "Creșterea salarială promisă de Guvern NU VA AVEA LOC!" Lucrurile SCAPĂ DE SUB CONTROL: Inflația explodează, CRESC dobânzile și ratele. "Puneti-vă centurile, ne prăbușim!" ZERO lei pentru Pasajul de la Domnești în 2018, deși are contractul semnat de peste șapte luni

În perioada 2007-2016, Suszi SRL a luat peste 225 de contracte publice, de pe urma cărora a încasat peste 31 de milioane euro. De exemplu, în anul 2007, vindea diverse piese de schimb către Regia Autonomă pentru Activități Nucleare Transelectrica, Electrocentrale Deva și Complexul Energetic Rovinari.

Dar cel mai mare contract l-a obținut de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în 2015. Atunci, IGSU i-a plătit peste 9 milioane de euro pentru ambarcațiuni de intervenție și salvare. 

Citiți aici articolul INTEGRAL!

Citește și: Prețurile gazelor naturale a crescut vertiginos după explozia de la cel mai mare hub din AustriaPasajul de la Domnești nu primește nici un leu în 2018Nu vă e rușine?! “Dacă statul greşeşte, NU păţeşte nimic. Dacă privatul greşeşte, îl vreţi în puşcărie!”

Citeşte mai multe despre:   achizitii publice,   Suszi SRL,   ARSVOM,   HG
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic