Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Swiss Capital, cel mai mare broker de pe bursa locală, a obținut un profit net de 6 milioane lei anul trecut

Swiss Capital, cel mai mare broker de pe bursa locală, a obținut un profit net de 6 milioane lei anul trecut

Un articol de: |
Foto: Wall-street.ro Economic

Cea mai mare firmă de brokeraj de pe bursa locală, Swiss Capital, a raportat că a obținut, în 2011, un profit net de 6 milioane lei, iar cifra sa de afaceri s-a triplat, la 18,5 milioane Lei. Profitul de anul trecut este de 2,3 ori mai mare decât cel din 2010, scrie Ziarul Financiar.

În 2011, Swiss Capital și-a majorat tranzacţiile cu acţiuni intermediate pe bursă de 3,8 ori, ajungând la 5 miliarde lei. Firma de brokeraj a obținut astfel o cotă de piaţă de aproape 25%. În ciuda acestor realizări, reprezentanţii firmei Swiss Capital nu sunt mulţumiţi dezvoltarea lentă a pieţei locale de capital şi spun că viitorul este incert.

"În ciuda eforturilor, suntem foarte îngrijoraţi de viitorul nostru ca broker local. Suntem cei mai mari intermediari pe piaţa de capital, dar din păcate în ţara noas­­tră avem foarte multe dezavantaje. Orice broker local, inclusiv Swiss Capital, plăteste cu aproximativ 10% mai mult în ce priveşte costurile de tranzacţionare faţă de orice alt broker străin cu care suntem în competiţie directă. Nu există o strategie coerentă de susţinere a capitalului autohton mai ales în domeniul pieţei de capital", a declarat, pentru sursa citată, directorul general al Swiss Capital, Bogdan Juravle.

Sorin Apostol alături de Bogdan Juravle controlează de anul trecut Swiss Capital după ce l-au preluat de la grupul belgian KBC.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic