Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Tarom și-a redus pierderile la jumătate în primul semestru din acest an

Tarom și-a redus pierderile la jumătate în primul semestru din acest an

Un articol de: |

Tarom a avut în primul semestru pierderi de 63 milioane lei, în scădere faţă de rezultatul negativ de 120 de milioane de lei din prima jumătate a anului trecut, a anunţat joi operatorul aerian naţional.

„Rezultatul financiar contabil pozitiv este în principal generat de îmbunătăţiri în aria comercială, ceea ce a dus la creşterea venitului obţinut aferent unui pasager. De asemenea, au fost făcute economii atât la cheltuielile de combustibil precum şi a altor costuri", se arată într-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

În perioada analizată, compania a eficientizat programul de zbor şi a optimizat reţeaua de rute, astfel că gradul de încărcare a aeronavelor a urcat cu 3%. De asemenea, Tarom a înregistrat o creştere cu 1,4% a numărului de pasageri pe cursele regulate, transportând în total 974.984 pasageri.

Preşedintele Consiliului de Administraţie, Dan Pascariu, a declarat că rezultatele obţinute după numirea noului CA arată că guvernanţa corporativă introdusă prin programul de management privat este un succes.

Citeşte mai multe despre:   TAROM,   pierderi,   management privat,   curse,   zboruri
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic