Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Timiș: Dai bani, salvezi recolta. Fermierii, revoltați pentru că sunt nevoiți să plătească pentru evacuarea apei care le-a inundat culturile

Timiș: Dai bani, salvezi recolta. Fermierii, revoltați pentru că sunt nevoiți să plătească pentru evacuarea apei care le-a inundat culturile

Un articol de: |
foto: tion.ro Economic

ANIF cere bani fermierilor din Timiș pentru a evacua apa care le-a inundat recoltele, altfel nu au de gând să pornească stațiile de pompare.

Un fermier din Beregsău Mare a relatat că deține 150 de hectare de culturi în acea zonă, care acum se află sub ape, informează Timiș Online.

Citește și: Lucrurile SCAPĂ DE SUB CONTROL: Inflația explodează, CRESC dobânzile și ratele. "Puneti-vă centurile, ne prăbușim!" Imagini cu prima tentativă de omor comisă de ucigașa de la metrou. Fata s-a opus - VideoUn fost șef de la Dinamo s-a însurat! Mireasa este superbă, a purtat rochie neagră ZERO lei pentru Pasajul de la Domnești în 2018, deși are contractul semnat de peste șapte luni

El a contactat, miercuri, ANIF și a rugat reprezentanții acestei instituții să pornească stația de pompare din apropiere pentru a evacua apa de pe terenul său, însă a aflat că acest lucru se face doar contra cost.

„Au invocat nu știu ce ordonanță și au spus că nu dau drumul la stația de pompare decât pe bani. Adică ei mă inundă pentru că nu folosesc pompele și tot ei îmi cer bani ca să le dea drumul”, a spus omul.

Informația este confirmată de cei de la ANIF, care spun că sunt obligați de lege să procedeze astfel.

Citește și: Prețurile gazelor naturale a crescut vertiginos după explozia de la cel mai mare hub din AustriaPasajul de la Domnești nu primește nici un leu în 2018Nu vă e rușine?! “Dacă statul greşeşte, NU păţeşte nimic. Dacă privatul greşeşte, îl vreţi în puşcărie!”

„Ordonanța 22 ne specifică foarte clar modul în care noi putem porni stațiile de pompare. Stațiile de pompare pornesc atunci când sunt amenințate lucrări de îmbunătățiri funciare, când este amenințat intravilanul localității și suntem în caz de forță majoră. Pe terenurile agricole apa poate fi evacuată doar contra-cost, în baza unui contract de evacuare de apă, pentru că altfel este considerată o prestare de servicii, nicidecum un caz de forță majoră. Pentru terenul agricol obligatoriu trebuie încheiat contract de prestări servicii. Noi avem încheiate contracte de prestări servicii cu mai mulți agricultori din mai multe zone, începând de la Sânnicolau, Checea, Cenei, până în zona Partoș și Livezile. Asta este legislația și numai așa se poate face. Noi funcționăm pe situații de urgență în baza unui protocol semnat de prefectură: un om de la prefectură, unul de ISUB, unul de la ANIF care merg și constată dacă sunt amenințate localitățile, moment în care se pornesc stațiile pe cheltuiala bugetului de stat”, spune Adrian Pau, directorul ANIF Timiș.

Guvernul a aprobat un tarif de evacuare care pleacă de la 7 lei și poate ajunge până la 24 de lei pe mia de metri cubi evacuați, în funcție de tipul pompei și de treptele de pompare.

Citeşte mai multe despre:   Timiş,   recolta,   culturi,   anif,   statii,   pompare ,   evacuata
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic