Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Traian Băsescu: România beneficiază de compensații pentru a nu crește costurile energetice

Traian Băsescu: România beneficiază de compensații pentru a nu crește costurile energetice

Un articol de: |
Foto: evz.ro Economic

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că există presiune ca România să-şi modernizeze economia, în contextul schimbărilor climate, dar UE a creat sisteme de compensare a cheltuielilor, precum certificatele verzi, pentru a nu creşte costurile energetice, transmite Mediafax.

Întrebat despre discuţiile de la Consiliul European privind schimbările climatice şi obiectivele de reducere a emisiilor poluante, Băsescu a declarat că acestea presupun pentru România "o presiune pe performanţa de modernizare a economiei".

Pe de altă parte, președintele a subliniat că pentru ţări ca România sunt create "sisteme de compensare a cheltuielilor în aşa fel încât costurile energetice să nu crească".

"Beneficiem de certificate verzi gratuite care sunt practic ajutoare de stat pe care România le va putea acorda acelora care investesc în modernizarea termocentralelor, dau un exemplu. Avem acces şi la alte sisteme de certificate, sunt împărţite pe categorii, România fiind din categoria statelor care au Produsul Intern Brut sub 60% din PIB-ul mediu pe locuitor. Şi atunci s-a creat un sistem întreg de suport pentru ca o ţară ca România să poată să recupereze diferenţa tehnologică fără să fie nevoită să împingă acest proces de retehnologizare în costurile de producţie a energiei electrice", a explicat şeful statului.

Traian Băsescu a mai spus că la Consiliul European a aflat că s-a redus contribuţia României la bugetul UE de anul acesta cu 31 de milioane de euro.

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Romania,   certificate verzi,   compensatii,   costuri energetice
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic