Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Trei bănci elene, interesate de preluarea Emporiki Bank de la Credit Agricole

Trei bănci elene, interesate de preluarea Emporiki Bank de la Credit Agricole

Un articol de: |
Foto: arketipo.gr Economic

Trei bănci elene sunt interesate de preluarea Emporiki Bank de la Credit Agricole, cu condiția să primească acordul Fondului Elen pentru Stabilitate Financiară, informează Financial Times.

Cele trei instituții financiare grecești care și-au exprimat interesul pentru achiziția Emporiki sunt National Bank of Greece, Alpha Bank şi Eurobank EFG.

În luna iunie, grupul bancar francez și-a anunțat intenția de a transfera toate subsidiarele Emporiki Bank din Balcani, inclusiv pe cea din România, către Credit Agricole.

Banca Naţională a României şi-a dat acordul pentru cumpărarea pachetului de acţiuni ale subsidiarei Emporiki Bank din România de către Credit Agricole.

Astfel, în luna august, numele instituţiei va fi schimbat în Credit Agricole Bank România.

Decizia Credit Agricole de înstrăinare a Emporiki Bank reprezintă o lovitură pentru noul guvern din Grecia, ales săptămâna trecută, care are angajamentul de a menţine Grecia în zona euro şi a redresa economia țării în următorii doi ani.

 

Citeşte mai multe despre:   banci elene,   emporiki bank,   credit agricole
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic