Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Tribunalul UE a decis ANULAREA unor corecții financiare aplicate României de Comisia Europeană

Tribunalul UE a decis ANULAREA unor corecții financiare aplicate României de Comisia Europeană

Un articol de: |

Tribunalul Uniunii Europene a decis, joi, anularea unor corecții financiare privind fonduri europene în agricultură, aplicate României de către Comisia Europeană, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un comunicat de presă.

Cauza României împotriva Comisiei Europene avea ca obiect o acțiune în anulare inițiată de Guvernul României la data de 29 martie 2015 cu privire la Decizia Comisiei Europene (UE) 2015/103 din 16 ianuarie 2015 de excludere de la finanțarea de către UE a anumitor cheltuieli efectuate de statele membre în cadrul Fondului european de garantare agricolă (FEGA) și al Fondului european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR), în ceea ce privește țara noastră.

Prin aceasta decizie care a fost anulată acum, Comisia Europeană aplicase României corecții de aproximativ 128 milioane Euro. Aceasta sumă a fost exclusă de la finanțarea anumitor cheltuieli efectuate în cadrul FEGA și FEADR pentru anii de cerere 2009 și 2010.

Potrivit Tribunalului UE, Comisia nu a motivat refuzul de a efectua o evaluare individuală a impactului financiar al diverselor deficiențe constatate și nici aplicarea unei rate forfetare a corecțiilor de 10% în anul de cerere 2009 și de 5% în anul de cerere 2010.

Comisia Europeană va putea emite o nouă decizie, însă cu respectarea hotărârii Tribunalului UE din cauza T-145/15.

Citește și: E DEMITEREA MOMENTULUI! Directorul general al Romgaz scos din funcție de Consiliul de Administrație pentru un prejudiciu IMENS. Care este SUMA și ce consecințe urmeazăUn vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasăS-a găsit soluția să nu mai moară nimeni la metrou. Guvernul: în 2018 se rezolvă problemaRomânia detronează Franţa la producţia de PORUMB: Suntem primii din Europa!

"Salutăm hotărârea Tribunalului Uniunii Europene. Hotărârea este justă, având în vedere că Decizia Comisiei nu a fost motivată corespunzător. Instanța de la Luxemburg a preluat argumentele Guvernului României. Pentru noi este o hotărâre extrem de importantă și considerăm că pe viitor în materie de corecții financiare Comisia Europeana va trebui să trateze aspecte similare mult mai prudent. Deși hotărârea poate fi atacată cu recurs de Comisia Europeana, având în vedere practica Curții de Justiție a Uniunii Europene, noi suntem încrezători", a declarat Răzvan Horațiu Radu, agentul României la Curtea de Justiție a UE.

 

 

 

Citește și: Curentul electric, OPRIT vineri în zone din București, Ilfov și Giurgiu. Vezi ce străzi sunt afectateBloomberg, despre România: Deși are cea mai mare creştere economică din Europa, în spatele ei se ascunde cea mai apăsătoare sărăcieIncredibil! Cu cât CREȘTE RATA LA CREDITELE ÎN LEI?! BNR a anunțat noul indice ROBOR

Citeşte mai multe despre:   FEADR,   UE,   Tribunalul Uniunii Europene,   FEGA,   fonduri agricole
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic