Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic UE vrea să adopte o lege care va îngreuna colectarea datelor personale de către bănci

UE vrea să adopte o lege care va îngreuna colectarea datelor personale de către bănci

Un articol de: |
Foto: jurnalul.ro Economic

Uniunea Europeană vrea să adopte noi reguli și legi care vor îngreuna colectarea şi păstrarea datelor personale ale clienţilor de către bănci şi grupuri tehnologice. 

Printre acestea se numără și o lege care include "dreptul de a fi uitat".

Din cauza acestei noi legi, compania Google a fost obligată să şteargă rezultatele privitoare la anumite persoane din motorul de căutare.

Noua lege, care urmează să fie adoptată de oficialii europeni,  ar face mai dificilă detectarea fraudelor bancare şi ar putea aduce  prejudicii serviciilor online, scrie Financial Times, potrivit gandul.info.

Parlamentul European şi guvernele din ţările europene au convenit în iunie ca măsura, redenumită „dreptul de a fi şters”, să fie adoptată.

Mai mult de atât, noile reguli includ și amenzi mari pentru cei care le încalcă, de până la 5% din cifra de afaceri la nivel mondial.

"O mulţime de afaceri vor depinde de ceea ce se va adopta, iar o amendă de 2-5% din cifra de afaceri de la nivel mondial este ceva înfricoşător"
, a spus Peter Gooch, expert în cadrul companiei Deloitte.


Citeşte mai multe despre:   UE,   noi reguli,   colectarea datelor ,   banci,   dreptul de a fi uitat
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic