Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Veşti proaste pentru români. Ministrul Energiei anunță că, până la sfârşitul anului, gazele s-ar putea scumpi (VIDEO)

Veşti proaste pentru români. Ministrul Energiei anunță că, până la sfârşitul anului, gazele s-ar putea scumpi (VIDEO)

Un articol de: |

Veşti proaste pentru români! Dacă până acum erau zvonuri, ministrul Energiei a anunţat că, până la sfârşitul anului, gazele s-ar putea scumpi, informează B1 TV.

În cel mai fericit scenariu, factura la gaze va fi 6,5 procente mai scumpă. Iar în cel mai rău, preţul la gaze va creşte cu 8,5%. Cifrele au fost oferite chiar de către ministrul Energiei, Toma Petcu, după o analiză a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei Electrice.

Citește și: EURO atinge UN NOU MAXIM ISTORIC! Ce se întâmplă cu creditele'Lucrez în străinătate și nevastă ma înșală. Am înfruntat-o și mi-a zis că ...'Declarația 600 creează haos: Ministrul Mișa, chemat din nou la discuții în biroul lui Dragnea

Concret, vom scoate din buzunare în medie cu 18-20 de lei mai mult pe lună.

Scumpirile sunt cauzate de liberalizarea prețurilor gazelor naturale pentru populaţie. Proces ce se va face în doua etape: astfel, piața îintre producători și furnizori se va liberaliza în acest an, iar etapa următoare, între furnizori și clienții casnici, se va încheia peste patru ani.

”Până în anul 2021 nu există liberalizare între furnizor/distribuitor şi consumatorii casnici sau termocentrale, pentru gazele utilizate la producerea energiei termice pentru populaţie. Preţul va fi tot timpul reglementat de ANRE, care este o instituţie în subordinea Parlamentului şi care va avea grijă să protejeze populaţia”, a spus ministrul Energiei, care a adăugat că prima etapă de liberalizare va putea fi amânată doar cu acordul Comisiei Europene, însă numai în cazul în care Parlamentul hotărăşte în acest sens.

Veşti proaste pentru români. Ministrul Energiei anunță că, până la sfârşitul anului, gazele s-ar putea scumpi

Citește și: Sumă colosală plătită de statul român pentru pensiile din MAI. Cât a fost pensia brută medie din minister în 2017Compania Tel Drum a cerut intrarea în faliment. Când se pronunță judecătorii (VIDEO)Previziunile SUMBRE ale BCR: Cu cât VOR CREȘTE RATELE românilor la BĂNCI în 2018

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic