Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Victor Ponta: Dobânda de referinţă a BNR va scădea sub 3%

Victor Ponta: Dobânda de referinţă a BNR va scădea sub 3%

Un articol de: |
Foto: B1 TV Economic

Premierul Victor Ponta a anunțat, marți, că dobânda de referință a Băncii Naţionale a României (BNR) va scădea, probabil în zilele următoare, sub 3%.

"Dobânda de referinţă a Băncii Naţionale era în 2009 de 8,5%. Acum, probabil că în zilele următoare, va scădea sub 3%", a afirmat Ponta.

Primul ministru a apreciat că aceasta este o veste bună pentru întreprinderi mici şi mijlocii, deoarece creditele pe care le contractează sunt la costuri mai mici.

Viceguverantorul BNR Bogddan Olteanu a declarat recent că BNR va analiza marţi, 4 noiembrie, eventuale măsuri de relaxare monetară, pe fondul încetinirii inflaţiei şi sub influenţa acţiunilor iniţiate de BCE pentru stimularea economiei.

În luna august, BNR a redus prognoza de inflaţie, de la 3,3% la 2,2% pentru acest an şi de la 3,3% la 3% pentru 2015, şi a anunţat prognoze privind rata medie a inflaţiei de 1,4% în acest an şi 2,4% anul viitor.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   dobanda de referinta,   BNR,   va scadea,   sub trei procente
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic