Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Victor Ponta, întâlnire cu reprezentanţii camerelor de comerţ: De luni vreau să ne întoarcem la economie

Victor Ponta, întâlnire cu reprezentanţii camerelor de comerţ: De luni vreau să ne întoarcem la economie

Un articol de: |
Foto: romanialibera.ro Economic

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit marți dimineață cu reprezentanţii camerelor de comerţ naţionale şi ai camerelor de comerţ străine reprezentate în România, cărora le-a spus că dorește ca economia să revină la normal prin referendumul de duminică.

”Vă asigur că, duminică, criza politică se va încheia, într-un fel sau altul, prin decizia democratică a poporului român şi că de luni ne întoarcem la problema numărul unu a oricărei ţări europene în acest moment, şi anume situaţia economică şi financiară. În baza evaluării noastre, criza politică a influenţat piaţa financiară, în special cursul de schimb, şi de aceea duminică sunt la fel de dornic ca şi dumneavoastră să punem capăt, într-un mod democratic, prin vot, unei crize politice şi de luni să avem stabilitate, predictibilitate şi coerenţă în actul economic, ceea ce cred că fiecare investitor privat, străin sau român, mai mare sau mai mic, îşi doreşte pentru România", a spus Ponta.

Premierul consideră că economia țării se află în grafic cu angajamentele asumate în acordul cu FMI, inclusiv în privinţa limitei de deficit, iar pentru măsurile economice care vor fi discutate cu organismele financiare internaţionale există semnale pozitive astfel încât să fie adoptate.

De altfel, premierul nu s-a arătat deloc îngrijorat de evoluția cursului de schimb din ultimele zile, în dafavoarea monedei naționale, el considerând că totul va reveni la normal după referendum.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   investitot,   camera de Comert,   acordul cu FMI,   deficit
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic