Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment 1 Mai muncitoresc: Cum a apărut Ziua Muncii și cum au FALSIFICAT-O comuniștii

1 Mai muncitoresc: Cum a apărut Ziua Muncii și cum au FALSIFICAT-O comuniștii

Un articol de: |
foto: Dejulmeu.ro Eveniment

Parade fastuoase, coregrafii bine puse la punct din timp şi poezii patriotice! Totul în numele poporului român şi - mai ales - al lui Nicolae Ceauşescu.

Aşa se desfăşura 1 Mai muncitoresc înainte de Revoluţie. Nimic nu era prea mult pentru conducătorul iubit, arată B1 TV.

Citește și: "Protestul tăcut" din fața sediului PSD durează de peste 24 de oreS-a găsit soluția să nu mai moară nimeni la metrou. Guvernul: în 2018 se rezolvă problemaUn vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasăUn cioban din Vaslui a fost găsit mort într-o fântână

Muncitori, ţărani, intelectuali sau elevi, cu toţii se strângeau în Capitală pentru a demonstra sincron, în faţa autorităţilor.

În Epoca de Aur, 1 Mai era momentul în care se prezentau realizările măreţe ale Partidului Comunist Român. Nicolae Ceauşescu, Elena Ceauşescu şi ceilalţi tovarăşi din conducerea de partid şi de stat erau întâmpinaţi cu parade grandioase.

Pe lângă aceste manifestaţii, muncitorii puneau în scenă adevărate spectacole pentru conducătorul mult iubit. Nu lipseau coregrafia bine pusă la punct, nici versurile patriotice. 

Citește și: Coroana regală prezentă la funeraliile Regelui Mihai este o copie: Explicațiile directorului Muzeului Național de IstoriePorțile Palatului Regal nu vor fi închise în noaptea de joi spre vineriRomânia în Spațiu Schengen în 2018? Semnale puternice privind aderarea venite de la vârful politicii europene

Şi înainte de epoca Ceauşescu, 1 mai era sărbătorit cu mare fast. În 1949 Gheorghe Gheorghiu Dej urmărea parada grandioasă de la tribună, împreună cu Ana Pauker. 

Sarbatoarea de 1 Mai are origini americane.

La originea zilei festive a stat reducerea normei de lucru. În anul 1872, 100.000 de muncitori din New York, majoritatea din industria construcţiilor, au demonstrat, cerând reducerea programului la 8 ore.

Citește și: Simeon al II-lea a Bulgariei, singurul monarh din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial rămas în viață, la catafalcul Regelui Mihai (FOTO)Trei tineri au bătut și violat două adolescente din BrăilaDIICOT critică modificările la codurile penale: Ne îngrijorează cum se desfășoară acest proces, fără transparență și fără consultarea unor experimentați practicieni ai dreptului

În România, 1 Mai muncitoresc a fost sărbătorit pentru prima dată de către mişcarea socialistă, în 1890.

Citeşte mai multe despre:   1 mai,   comunistii,   ziua muncii,   Ceausescu,   ziua muncii
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment