Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment 88 de migranţi din Orientul Mijlociu cer azil în România

88 de migranţi din Orientul Mijlociu cer azil în România

Un articol de: |
Foto: theguardian.com Eveniment

88 de migranţi afgani, iranieni, irakieni şi sirieni care au fost depistaţi miercuri pe Marea Neagră, într-un vas de agrement, cer azil în România, informează Mediafax.

Din grupul de migranți, care sunt în prezent cazaţi în centrul din Galaţi fac parte 24 de cetăţeni afgani, 55 de irakieni, cinci iranieni şi patru sirieni, cu vârste cuprinse între şase luni şi 39 de ani.

"În perioada următoare, aceştia vor parcurge procedurile prevăzute de legislaţia în materie de azil şi vor beneficia de cazare în cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Galaţi. Centrul de cazare este un centru cu regim deschis şi oferă celor cazaţi condiţii decente de trai şi întreţinere, precum şi spaţii destinate activităţilor educative şi recreative în condiţii de siguranţă", precizează Inspectoratul General pentru Imigrări, într-un comunicat.

Acestea nu este singurul caz în care autoritățile au depistat migrație în apropierea froniterelor României. La sfârșitul lunii iulie a fost interceptat un vas cu 52 de migranți, iar în septembrie, la bordul unui pescador au fost descoperiţi 129 de migranți.

Potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări, 1.170 de persoane au solicitat, de la începutul anului, o formă de protecţie internaţională în România.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment