Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment A fost interzisă căsătoria între ortodocși și neortodocși? Vezi răspunsul oficial al Patriarhiei Române (VIDEO)

A fost interzisă căsătoria între ortodocși și neortodocși? Vezi răspunsul oficial al Patriarhiei Române (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: zf.ro Eveniment

Căsătoria între ortodocși și neortodocși a fost interzisă? Mai multe răspunsuri au fost date acestei întrebări după ce în media a apărut informația conform căreia, la Sinodul din Creta, mai marii Bisericii ar fi decis ca preoții să nu mai oficieze căsătorii ale ortodocșilor cu neortodocși, iar contractele de coabitare pentru persoanele de acelaşi sex să nu fie acceptate. 

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, a lămurit această problemă în cadrul emisiunii moderate de Irina Petraru pe B1 TV. El a precizat că aceste căsătorii mixte sunt imposibile conform rigorii canoanelor, dar, cum Biserica ține cont de realitățile actuale, a permis ca acestea să fie încheiate, dar numai dacă există acordul episcopului. Bănescu a mai explicat pentru B1 TV că episcopul ar putea refuza o solicitare în acest sens dacă respectivul cuplu va refuza să-și boteze copiii în rit ortodox.

A fost interzisă căsătoria între ortodocși și ne-ortodocși? Vezi răspunsul oficial al Patriarhiei Române

Citește și: CCR face front comun cu PSD-ALDE: Comisia Iordache este constituționalăDe ce ar fi comis criminala de la metrou fapta. Ce i s-a întâmplat la serviciuStau cu fratele meu şi cumnata mea. Am început să fac sex cu soţia lui, după ce a plecat în Franţa la muncăDetalii CUTREMURĂTOARE: "URSS nu s-ar fi opus monarhiei, în 1990, ci altcineva de la București. Și NU e Iliescu"

Citeşte mai multe despre:   casatorii,   ortodocsi,   neortodocsi,   biserica,   vasile banescu
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment