A murit fostul șef al CNADNR, trimis în judecată săptămâna trecută de DNA

A murit fostul șef al CNADNR, trimis în judecată săptămâna trecută de DNA
Foto: bihon.ro

Dorin Gavril Debucean, fostul director al CNADNR, a murit la vârsta de 50 de ani, în urma unui infarct. Debucean fusese trimis în judecată săptămâna trecută de procurorii DNA pentru abuz în serviciu.

Debucean, director CNADNR în perioada 2007-2008, a fost eliberat în vara acestui an din închisoare, după ce a ispăşit o condamnare pentru fapte de corupţie comise în aceeaşi calitate de şef al Companiei. Săptămâna trecută, el a fost trimis din nou în judecată pentru abuz în serviciu în formă continuată, precizează stiripesurse.ro.

Procurorii l-au acuzat pe Debucean că, în calitate de director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA Bucureşti, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi semnat două contracte de asistenţă juridică ”fără să aibă aprobarea Consiliului de Administraţie sau a vreunei structuri de specialitate din cadrul CNADNR. Mai mult, nu era prevăzută posibilitatea de reziliere unilaterală a acestor contracte”. CNADNR SA ar fi suferit o pagubă totală de 8.761.387 lei.

DNA amintea că, anterior, Dorin Gavril Debucean a mai fost trimis în judecată pentru infracţiuni asimilate celor de corupţie, fiind condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni închisoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe