Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Adrian Țuțuianu, despre scandalul privind arhiva SIPA: "SRI nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei acestei structuri" (VIDEO)

Adrian Țuțuianu, despre scandalul privind arhiva SIPA: "SRI nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei acestei structuri" (VIDEO)

Un articol de: |

Președintele Comisiei de Control a SRI, Adrian Țuțuianu, a avut marți o reacție publică privind scandalul privind gestionarea arhivei SIPA, scandal care a apărut după un articol publicat de Dan Andronic în care acesta susține că dosare din această arhivă au fost copiate și distruse. Țuțuianu a precizat că a cerut informații de la SRI pe acest subiect și că serviciul nu este implicat în gestionarea acestei arhive.

"Am cerut o informare de la SRI legat de modul în care a fost gestionată arhiva deţinută de Seviciul Independent pentru Protecţie şi Anticorupţie (SIPA). Afirmaţia pe care o fac pe baza materialului transmis este că SRI nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei acestei structuri", a precizat într-o conferință de presă Țuțuianu.

Citește și: Cioloș, lăudat de Ambasada Suediei pentru fesul cu care a fost la miting (FOTO)Biserica Ortodoxă explică de ce Regele Mihai va fi înmormântat pe întunericPoze cu fiica lui Liviu Dragnea în sânii goi. Se iubește cu un cântăreț. FotoNu vom avea Regină: Principesa Margareta a anunțat ce titlu va purta

Șeful Comisiei de Control a SRI a făcut precizări suplimentare și privind firma care s-a ocupat cu gestionarea acestor documente.

"În anul 2005, Rasirom a avut un contract de instalare a unui subsistem de control al accesului din cadrul sistemului de protecţie fizică a informaţiilor clasificate pentru spaţiile ocupate de Direcţia Generală de Protecţie şi Anticorupţie, integrarea sistemului fiind finalizată în decembrie 2005. În luna februarie 2007 Rasirom a semnat un contract de mentenanţă cu ANP, ce avea ca obiect mentenanţa sistemului prin realizarea de revizii semestriale. Deoarece în primul semestru al anului 2007 nu a fost efectuată nicio inspecţie, Rasirom a fost solicitat în luna septembrie pentru realizarea unor intervenţii datorită unor defecţiuni constatate de beneficiari la sistem, însă fără a rezulta data la care acestea apăruseră", a precizat Țuțuianu.

De asemenea, Adrian Țuțuianu a dezvăluit și că "Ministerul Justiţiei a solicitat SRI un spaţiu pentru această arhivă, SRI a comunicat că nu deţine un spaţiu corespunzător pentru a prelua această arhivă".

Citește și: Un expert pe voce și vorbire susține că înregistrările DNA din dosarul "Ferma Băneasa" nu sunt autentice și conțin urme de editarePriveghi INADMISIBIL de trist: Regele Mihai lăsat SINGUR în biserica din Lausanne! (FOTO)Traian Băsescu continuă războiul cu Regele Mihai și după decesul suveranului și amenință cu dezvăluiri despre Casa Regală după funeralii

Parlamentarul PSD s-a declarat în favoarea desecretizării raportul privind arhiva SIPA pentru a se stabili dacă au fost comise fapte ilegale.

"Eu cred că da. Problema e la justiţie, nu la comisia de control parlamentar. Trebuie să ştim ce se găseşte în acea arhivă şi dacă sunt persoane care au sustras documente, care au copiat documente şi le-au folosit în scopuri care sunt nelegitime, trebuie să răspundă", a argumentat Adrian Ţuţuianu. 

Adrian Țuțuianu, despre scandalul privind arhiva SIPA: "SRI nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei acestei structuri"

Citește și: SENZAȚIONAL! A fost descoperită o nouă CAPODOPERĂ a lui Leonardo da Vinci. Incredibil unde se afla... (FOTO)Noi informații despre funeraliile Regelui Mihai: Sicriul a fost depus la Catedrala Ortodoxă din Laussane (FOTO)Tot OILE!! O turmă de ovine a BLOCAT un tren de călători Mecanicul a reuşit să evite dezastrul

Citeşte mai multe despre:   Adrian Țuțuianu,   sipa,   arhiva,   scandal,   SRI,   Justitie
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment