Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Aeroportul Otopeni se extinde. Până în septembrie își va dubla capacitatea de pasageri

Aeroportul Otopeni se extinde. Până în septembrie își va dubla capacitatea de pasageri

Un articol de: |
Foto: Skyscrapercity.com Eveniment

Aeroportul ”Henri Coandă” își dublează capacitatea de pasageri prin intermediul unor lucrări efectuate ”din mers” la terminalul plecări. Costurile construcției de 20.000 de metri pătrați vor depăși 60 milioane de euro și aici vor fi implementate cele mai noi măsuri de securitate, printre care un sistem 3D pentru urmărirea bagajelor pasagerilor, relatează Incont.ro.

Lucrările de construcție sunt aproape gata, în acest moment fiind finalizate în proporție de 80%. Încă se lucrează la cele 52 de ghișee check-in și la montarea cablurilor și instalațiilor electronice. După încheierea lucrărilor, aeroportul Henri Coanda va deveni al treilea ca marime și capacitate din Europa de Sud-Est, după cele din Instanbul și Atena.

Aeroportul Otopeni avea nevoie de modernizare, mai ales după mutarea curselor low cost, care au mărit cu peste 50% traficul de pe aeroport.  Lucrările ar trebui să se încheie cel târziu în septembrie, potrivit constructorului, iar inițial terminalul extins va fi utilizat doar de cursele interne.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment