ALARMANT: România rămâne fără cetățeni. Diaspora reprezintă 17% din populația totală a țării

ALARMANT: România rămâne fără cetățeni. Diaspora reprezintă 17% din populația totală a țării
Foto: Inprofunzime

România se confruntă cu cifre îngrijorătoare conform unui raport al Organizației Națiunilor Unite, situându-se pe locul II în lume la numărul de cetățeni care au părăsit țara, pe locul I fiind Siria, o țară aflată într-un groaznic război.

Plecarea românilor din țară atinge cote alarmante, fiindcă, în procente, diaspora reprezintă 17% din populația totală a României. Raportul ONU arată că, în perioada 2000-2015, România a avut cea mai mare creștere a diasporei la nivel mondial. În cifre, țara este a patra la nivel european, ca număr al imigranților (3,4 milioane de persoane).

În acest moment, România are o diasporă de aproximativ 4 milioane de persoane în Europa şi cam şase milioane în toată lumea. România va trece printr-o altă dramă, o altă situaţie complicată. Un blocaj din cauza lipsei persoanelor active. România nu va mai găsi forţă de muncă pentru că toate persoanele active şi care au putut au plecat afară", a spus DANIEL ŢECU, preşedinte FADERE.

Altă statistică arată că peste 200 de români părăsesc țara în fiecare zi și nu se mai întorc, deși ministrul românilor de pretutindeni susține că 50 la sută din diaspora vrea să revină în țară. Majoritatea celor care iau calea graniței, nu se mai întorc din cauza sărăciei, a corupției, a lipsei de civilizație și a nedreptății, informează Realitatea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:00 - Obiceiul mărțișorului, prezentat acum 167 de ani, în presă: „Pe această legătoare, numită Mărțisoru, sănt datori toți a o purta pănă la 1 Mai” (FOTO)
14:57 - Ce a postat Marius Elisei, după ce a fost criticat că nu a mers la înmormântarea Miorei Roman. „Iubirea este floarea cea mai frumoasă”
14:57 - Câți bani a primit Cătălin Moroșanu pentru participarea la Survivor All Stars? Am aflat suma totală pentru cele șapte săptămâni de competiție
14:56 - 5 ani de „Drumurile Noastre” pe B1 TV. Ștefan Etveș, realizatorul emisiunii: Centura Capitalei la nivel de autostradă, cel mai emblematic proiect astăzi pentru tot ce înseamnă drumurile noastre (VIDEO)
14:56 - Mulțimea a strigat „Nu te vom uita” și „Mulțumim, Alexei!” în timp ce sicriul cu trupul lui Navalnîi a fost mutat în cimitir
14:40 - Povestea unui curier Glovo care a emoționat internauții. „Jos pălăria pentru acel tată”
14:36 - Elon Musk dă în judecată OpenAI și pe Sam Altman
14:36 - Mirela Vaida a pierdut trei sarcini. De una nu a ştiut nimeni: „Eram pe scenă, cântam. Țin minte și acum, a fost jenant” (VIDEO)
14:29 - Robert Sighiartău (PNL): Am luat decizia de a candida pentru președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Adversarul meu este PSD în această campanie
14:22 - „Hai, România! – Povestea Generației de Aur”, din 1 Martie în cinematografe. Hagi: Am fost mai bun decât Maradona/ Anghel Iordănescu: I-am făcut o mare nedreptate lui Lăcătuș