Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Alba: Bărbat întors recent dintr-o țară afectată de Ebola, monitorizat de autoritățile sanitare

Alba: Bărbat întors recent dintr-o țară afectată de Ebola, monitorizat de autoritățile sanitare

Un articol de: |

Autorităţile sanitare din judeţul Alba  monitorizează un bărbat care a revenit în România după ce a lucrat în Sierra Leone, ţară din Africa în care există cazuri de îmbolnăviri de Ebola, informează Mediafax.

Bărbatul, care a avut un contract de muncă în statul african, va fi monitorizat pe o perioadă de 21 de zile, potrivit unei proceduri standard impuse de Ministerul Sănătăţii, a anunțat șeful Direcţiei de Sănătate Publică Alba, dr. Horia Timiş.

Bărbatul nu a fost spitalizat, ci este doar monitorizat de către autorităţile medicale şi i se măsoară temperatura, urmărindu-se dacă prezintă posibile simptome ale febrei hemoragice.

"Este o procedură standard a Ministerului Sănătăţii transmisă către direcţiile de sănătate prin care se monitorizează orice persoană care a venit din excursie, din vacanţă sau interes de serviciu din zonele critice cu Ebola. Tot ceea ce face Direcţia de Sănătate Publică Alba prin departamentul de epidemiologie este să monitorizeze timp de 21 de zile aceste persoane, temperatura sau alte simptome. Nu sunt probleme şi nu există probleme deocamdată din punctul nostru de vedere”, a precizat Horia Timiş.

Sierra Leone, fostă colonie britanică, este una dintre cele trei ţări africane cele mai afectate de epidemia de Ebola, alături de Liberia şi Guineea.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment