Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment ALERTĂ în Hunedoara! Risc ridicat de AVALANȘĂ în Parâng și în Făgăraș

ALERTĂ în Hunedoara! Risc ridicat de AVALANȘĂ în Parâng și în Făgăraș

Un articol de: |

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara avertizează turiştii asupra riscului ridicat de avalanşă din partea centrală înaltă a Masivului Parâng şi în Masivul Vâlcan.

"Riscul de avalanşă este de gradul 3-4 în zona de creastă din partea centrală a Masivului Parâng, la altitudini mai mari de 1.800 de metri, dar şi pe văile adânci, unde pericolul este mare. Sunt cornişe foarte groase, stratul de zăpadă este compact, s-a mai tasat, dar vântul a bătut foarte tare. Din acest motiv s-au format plăci de vânt şi există riscul ca acestea să plece la vale", a declarat vineri, pentru Agerpres, şeful Salvamont Petroşani, Remus Popescu.

Pericolul de avalanşă este prezent şi în Masivul Vâlcan, în zonele în care s-au format cornişe de zăpadă care ar putea să plece atunci când sunt călcate de turiştii lipsiţi de experienţa traseelor pe timp iarnă.

"Zăpada este lipsită de coeziune şi se poate declanşa oricând o avalanşă pe aceste cornişe", a explicat şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

Citeşte mai multe despre:   Masivul Vâlcan,   Masivului Parâng,   avalanşă
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment