Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Alţi 11 mineri au coborât în subteran la Roşia Montană, alăturându-se colegilor

Alţi 11 mineri au coborât în subteran la Roşia Montană, alăturându-se colegilor

Un articol de: |
Foto: B1 TV Eveniment

Alţi 11 mineri au coborât, vineri, în galeria Cătălina-Monuleşti din Roşia Montană, alăturându-se celor 22 de ortaci care protestează în subteran de miercuri.

Aceştia au coborât pentru a le duce hrană şi apă celor ce protestează în subteran de miercuri.

Cei 11 mineri au refuzat apoi să mai iasă din subteran şi au aderat la protestul colegilor lor. Minerii sunt supăraţi că la nivel naţional s-a înţeles că în galerie condiţiile nu sunt dificile şi nu ar fi unele de subteran, ci ar fi "ca într-un muzeu".

"Oamenii sunt supăraţi pentru că s-a înţeles că în galerie condiţiile nu sunt dificile, ci ar fi ca într-un muzeu. Poate s-a înţeles că sunt condiţii ca în Pasajul Unirii, deşi oamenii aceia stau în umezeală şi o temperatură de şase grade", a spus liderul Sindicatului "Viitorul Mineritului" din Roşia Montană, Cristian Albu.

În paralel, aproximativ 300 de oameni protestează la suprafaţă, la gura galeriei, în semn de solidaritate cu minerii blocaţi în subteran.

Citeşte mai multe despre:   11 mineri,   mina Rosia Montana,   protest mineri
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment