Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Ambasada SUA: Decizia CCR privind referendumul trebuie să fie independentă, fără niciun amestec din afară

Ambasada SUA: Decizia CCR privind referendumul trebuie să fie independentă, fără niciun amestec din afară

Un articol de: |

Ambasada Statelor Unite la București transmite că decizia Curții Constituționale a României în ceea ce privește referendumul de duminică să fie una bazată pe principii, în mod independent, fără niciun amestec din afară, se arată într-un comunicat am instituției, citat de HotNews.

„Cunoaştem faptul că Biroul Electoral Central a anunţat rezultatul referendumului de duminică, iar acum acesta trebuie confirmat de către Curtea Constituţională. Este esenţial ca poporul român să aibă încredere că referendumul s-a desfăşurat în mod liber şi corect şi că regulile stabilite au fost aplicate”, mai precizează Ambasada. 

Comunicatul integral al Ambasadei:

„DECLARAŢIA AMBASADEI SUA

Cunoastem faptul ca Biroul Electoral Central a anuntat rezultatul referendumului de duminica, iar acum acesta trebuie confirmat de catre Curtea Constitutionala.

Luna trecuta, Curtea Constitutionala si Parlamentul au stabilit reguli foarte clare privind desfasurarea referendumului. Acum, Curtea trebuie sa decida daca aceste reguli au fost respectate.

Curtea Constitutionala trebuie lasata sa ia o decizie bazata pe principii, in mod independent, fara niciun amestec din afara.

Este esential ca poporul roman sa aiba incredere ca referendumul s-a desfasurat in mod liber si corect si ca regulile stabilite au fost aplicate.

Asa cum a declarat ambasadorul Mark Gitenstein in data de 4 iulie, la sarbatorirea a 236 de ani de la Declaratia de Independenta: "In definitiv, nicio economie nu poate prospera si nicio democratie nu poate supravietui in lipsa unui angajament ferm fata de statul de drept si a respectului pentru institutiile democratice. Nimeni nu se poate indoi ca Romania are procurori curajosi si consecventi si judecatori neinfricati. Pentru ei, nimeni nu este mai presus de lege."


Potrivit datelor BEC, au fost numărate voturile din 100% din secțiile de votare, prezența fiind de 46,24%, respectiv 8.459.053 de alegători.

Voturi valabil exprimate cu răspunsul DA sunt 7.403.836, care reprezintă 87,52%, în timp ce voturi valabil exprimate cu răspunsul NU sunt 943.375, care reprezintă 11,15% din voturile totale. Voturi nule au fost 111.841, ce reprezintă 1,32%.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment