Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Amendă pentru crescătorii de animale care nu anunță decesul acestora în termen de 24 de ore

Amendă pentru crescătorii de animale care nu anunță decesul acestora în termen de 24 de ore

Un articol de: |
Foto: clubafaceri.ro Eveniment

Conform unui proiect de ordonanță postat pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru dezbatere publică crescătorii de animale sunt informați că vor fi amendați în cazul în care nu anunță autoritățile în termen de 24 de ore de la decesul animalelor din gospodărie.

Amenda pleacă de la suma de 100 de lei și poate ajunge la 200 de lei pentru acei gospodari care nu anunță autoritățile despre decesul animalelor.

Citește și: Militarii NATO au primit interzis în poligonul din Poiana Rotundă dintr-un motiv incredibilDani Oțil și Răzvan Simion nu-și mai vorbesc din cauza Lidiei Buble! Ce s-a întâmplatBianca este însărcinată! Vestea zilei în showbiz și primele declarațiiO fetiță de 3 ani din Tulcea, “încurajată” de familie să fumeze

”Crescătorii individuali de animale sunt obligaţi să anunţe în maximum 24 de ore autoritățile administrației publice locale, pe a căror rază administrativ-teritorială are loc decesul animalelor la care se referă prezenta ordonanţă. Autoritățile administrației publice locale vor întocmi, potrivit legii, registre de evidenţă a transporturilor, categoriilor și cantităților de subproduse de origine animală trimise către unitățile de neutralizare. Autoritățile administrației publice locale sesizate informează, de îndată, consiliul județean care anunță în cel mai scurt timp posibil prestatorul de servicii contractat, acesta având sarcina de a transporta cadavrele de animale la unitățile de neutralizare a cadavrelor de animale”, se arată în proiectul de ordonanță, potrivit site-ului instituției.

În ceea ce privește fermele, acestea au obligația să ia măsuri pentru depozitarea subproduselor de origine animală în ferme sau exploataţii în condiţii care să prevină îmbolnăvirea animalelor, oamenilor sau poluarea mediului, altfel sunt pasibile se sancțiuni de până la 1.000 de lei.

Citeşte mai multe despre:   gospodari,   amenda,   animale
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment