ANM: Avertizarea de precipitaţii va fi prelungită până vineri seara sau sâmbătă dimineaţa

ANM: Avertizarea de precipitaţii va fi prelungită până vineri seara sau sâmbătă dimineaţa
Foto: libertatea.ro

Avertizarea de precipitaţii va fi extinsă joi dimineaţa, cu probabilitate de 90%, până vineri seara sau sâmbătă dimineaţa, a anunţat directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 11 judeţe din jumătatea de sud a ţării, unde, de miercuri seară până joi seară, vor fi averse, descărcări electrice şi izolat grindină, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 de kilometri pe oră. Avertizarea a fost emisă pentru judeţele Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Dolj, Mehedinţi, Hunedoara şi Caraş-Severin.

„Cu probabilitate de 90%, mâine vom anunţa, eventual, o prelungire până vineri seara, maxim până sâmbătă dimineaţa a ploilor continue”, a anunţat directorul ANM, relatează Mediafax.

Sandu a precizat că ploi în cantităţi mai mari vor fi înregistrate în sud-vest, dar va ploua şi în judeţele afectate deja de inundaţii, în cantităţi de 15-20 l/ mp pe durata a 24 de ore.

Directorul ANM a arătat că, în perioada 15-19 aprilie, au fost cantităţi de precipitaţii în 24 ore între 20-30 l/ mp timp de cinci zile consecutiv, iar în următoarele două zile vor fi înregistrate şi ploi zonale de intensităţi foarte mari în timp scurt, care pot produce efecte pe pârâuri mici, dar nu şi inundaţii pe râuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe