Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment ANSVSA: 212 animale au murit din cauza bolii limbii albastre, cele mai multe cazuri fiind în Buzău

ANSVSA: 212 animale au murit din cauza bolii limbii albastre, cele mai multe cazuri fiind în Buzău

Un articol de: |
Foto: agerpres.ro Eveniment

Douăzeci și unu de animale au murit în România din cauza bolii albastre, care afectează în prezent 953 de animale din 158 de comune, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Boala afectează animale din 23 de județe, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în Buzău (248), Prahova (138) şi Vrancea (123).

În Buzău sunt bolnave animale din 32 de comune, în Prahova, din 31, iar în Vrancea, din 19. "Procentul animalelor afectate de boală, din totalul animalelor receptive existente în cele 23 judeţe, este de 0,01%", mai precizează ANSVSA.

Prevenirea bolii se face prin dezinsecții periodice, pentru a distruge insectele hematofage care transmit boala.

Proprietarii de animale au obligaţia să anunţe imediat medicul veterinar de apariţia unor semne de boală la animale, a cazurilor de moarte suspectă sau despre tăierile de necesitate, mai informează ANSVSA.


Citeşte mai multe despre:   ANSVSA,   212 animale moarte,   boala limbii albastre,   focare
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment