Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Arad: Grevă japoneză la o grădiniță unde o îngrijitoare trebuie să supravegheze 165 de copii

Arad: Grevă japoneză la o grădiniță unde o îngrijitoare trebuie să supravegheze 165 de copii

Un articol de: |

Angajații unei grădinițe din Arad au intrat în grevă japoneză, joi, nemulțumiți de lipsa de personal în condițiile în care o singură îngrijitoare este responsabilă pentru 165 de copii, deși ar trebui să fie una la 20 de copii, informează Mediafax.

La această situație s-a ajuns după ce luni, una dintre cele două îngrijitoare de la grădiniță și-a dat demisia, după cum a declarat președintele Sindicatului Democratic din Învățământ Arad, Dănuț Ieneșescu. 

"Deși ar trebui să existe o îngrijitoare la 16-20 de copii, adică la o grupă, aici existau doar două la 165 de copii. Problema gravă este că, începând de luni, cea cu normă întreagă a demisionat, pentru că nu mai făcea față nivelului de solicitare la care era supusă, în condițiile unui salariu minim pe economie. A rămas doar o femeie care stă șase ore pe zi, deși grădinița este cu program prelungit", a declarat Ieneșescu.

În plus, președintele sindicatului a avertizat că săptămâna viitoare grădinița ar putea fi închisă în cazul în care nu se va găsi o soluție. "Acest protest cu banderole albe purtate pe brațe este ultimul semnal de alarmă înainte de greva generală. Săptămâna viitoare, unitatea se va închide dacă autoritățile nu găsesesc urgent soluții", a afirmat Ieneșescu.

De asemenea, directoarea grădiniței, Tatiana Ifju, și-a declarat susținerea față de protestul angajaților pentru că în aceste condiții educatorii nu-și mai pot asuma siguranța copiilor.

Inspectorul școlar general din Arad, Claudius Mladin, a declarat că este la curent cu problemele de la instituția de învățământ și că, înainte de demisia unei îngrijitoare, aprobase organizarea concursului pentru ocuparea a două posturi de îngrijitoare, dar că acest proces este blocat de Primăria Arad, care a constatat că noile posturi nu sunt bugetate și astfel s-ar încălca legea.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment