Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Atașatii ministerului Turismului în străinătate vor beneficia de privilegiile şi imunităţile diplomatice

Atașatii ministerului Turismului în străinătate vor beneficia de privilegiile şi imunităţile diplomatice

Un articol de: |
Foto: capital.ro Eveniment

Guvernul va aproba un act normativ prin care va fi înfiinţat un "corp al ataşaţilor din turism cu grad diplomatic", a anunțat vineri ministrul Turismului Mircea Dobre, informează Mediafax. Reprezentanții corpului atașaților din turism vor beneficia de privilegiile şi imunităţile diplomatice.

"Este vorba despre cele opt reprezentanţe externe ale statului român, care trebuie să promoveze România din punct de vedere al activităţii turismului în exteriorul ei şi putem să spunem foarte clar că aceste reprezentanţe nu funcţionează în baza regulilor de drept internaţional, nu sunt recunoscute de statele-gazdă ca entităţi ce reprezintă statul român pe plan extern, fapt pentru care cei opt angajaţi ai Ministerului Turismului nu au reuşit stabilirea unor relaţii de cooperare instituţională între minister şi entităţile omoloage din ţările în care ei îşi desfăşoară activitatea. Din acest motiv, marea majoritate a evenimentelor care se organizau acolo, se făceau prin Ministerul Afacerilor Externe, cu ajutorul ambasadelor şi ataşaţilor comerciali", a declarat Dobre.

Citește și: Reacția halucinantă a criminalei de la metrou când a fost prinsă: "A trebuit să îi imobilizăm mâinile ca să nu rănească vreun coleg"Imagini cu prima tentativă de omor comisă de ucigașa de la metrou. Fata s-a opus - VideoUn fost șef de la Dinamo s-a însurat! Mireasa este superbă, a purtat rochie neagră Filozoful Mihai Șora, primul care a pătruns în Sala Tronului, pentru a îi aduce un omagiu Regelui Mihai (FOTO)

Activitatea celor opt diplomați se va desfășura sub coordonarea ministerului Afacerilor Externe.
 

Citeşte mai multe despre:   ministerul Tursimului,   atasati,   diplomati
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment