Au dispărut porcii din rezerva de stat de la Periș! O afacere cu acționari din Teleorman, apropiați ai lui Dragnea, din care statul a pierdut 150 de milioane de lei

Au dispărut porcii din rezerva de stat de la Periș! O afacere cu acționari din Teleorman, apropiați ai lui Dragnea, din care statul a pierdut 150 de milioane de lei
Foto: Times New Roman

Porcii din rezerva de stat de la Periș, 21.500 de animale, au disprut fără urmă încă din 2011. Potrivit hotnews, firme din anturajul lui Liviu Dragnea au profitat de falimentul Romsuintest SA Periș.

Perjudiciul adus statului s-a ridicat la peste 150 de milioane de lei, bani ce ar fi ajuns în buzunarele unor acționari din Teleorman.

Potrivit sursei citate, au fost depuse patru plângeri penale care vizează falimentul Romsuintest Periș, în urma lor fiind deschise dosare penale, însă toate sunt în lucru.

Cei care au depus plângere sunt: Administraţia Naţionale a Rezervelor de Stat (ANRS), BCR şi administratorul judiciar numit de instanţădupă deschiderea insolvenţei în ianuarie 2012.

Din aceste sesizări penale reiese că persoane şi firme care duc din nou către liderul PSD, Liviu Dragnea, au profitat de dispariţia porcilor, inclusiv cei din rezervă de stat, precum şi de banii societăţii proveniţi din credite bancare sau returnări de TVA.

Începand cu 2010, fermele din Peris (Ilfov) rămân treptat fără porci. În 2012 ferma intră în insolvență, iar în 2015 este declarat falimentul. În paralel, ferma de porci din Teleorman, din comuna Salcia, deținută acum oficial de Dragnea jr, începea să înflorească, mai scrie sursa citată.

Tel Drum cumpără porci din Periș și vinde furaje. În timp ce face afaceri cu concurența, directorul Tel Drum, Petre Pițis, este acționar la altă fermă tot de porci, Romcip Salcia din Teleorman. Ferma avea să ajungă mai târziu la fiul liderului PSD.

Sesizările au ajuns la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) sau Parchetul General. Unele dosare s-au deschis încă din 2014, altele în 2015, dar încă n-a fost finalizat nici un caz cu trimitere în judecată.

Într-un răspuns lapidar trimis HotNews.ro, președintele PSD neagă că ar avea vreo legătură cu Tel Drum, cu persoanele din conducerea Romsuintest sau cu falimentarea companiei zootehnice.

Întreaga anchetă poate fi citită pe Hotnews.

Urmăriți B1TV.ro și pe