Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Autoritățile de la Budapesta au reabilitat o criptă din Cimitirul Central din Cluj. Ministrul ungar al Dezvoltării: ”Va fi viitor maghiar în Transilvania” (FOTO)

Autoritățile de la Budapesta au reabilitat o criptă din Cimitirul Central din Cluj. Ministrul ungar al Dezvoltării: ”Va fi viitor maghiar în Transilvania” (FOTO)

Un articol de: |
Foto: facebook.com/Dr-Seszták-Miklós Eveniment

O criptă reabilitată, monument istoric, a fost inaugurată miercuri în Cimitirul Central din Cluj-Napoca, de ministrul Dezvoltării Naţionale din Ungaria, Sesztak Miklos, context în care oficialul maghiar a declarat că ”va fi viitor maghiar în Cluj, va fi viitor maghiar în Transilvania”, informează monitorulcj.ro

Cripta, ale cărei lucrări de reabilitare au fost finanțate cu 20.000 de euro de autorităţile de la Budapesta, îi aparţine lui Gaetano Biasini, un profesor de spadă din regiunea italiană Lombardia, care a fost chemat de la Viena de aristocraţii maghiari din Transilvania să le predea scrimă. 

Citește și: Fostul principe Nicolae, ALUNGAT de la PARASTASUL Regelui Mihai (FOTO)A fost violată și ucisă în Beirut. Familia tinerei face un anunț devastatorÎn plin scandal, Principesa Margareta s-a dat de gol în timpul înmormântării RegeluiCriminala de la metrou a fost la CINEMA înainte de a ataca! CUTREMURĂTOR! Ce film a văzut! "Era dezaxată/ Era însoţită de un ..."

”Cei care vizitează Clujul au obligaţia de a trece şi prin acest cimitir şi să vadă mormintele care sunt parte a istoriei oraşului. Cimitirul Hazsongard este o parte a culturii maghiare, a istoriei Clujului. Acest cimitir este martor al contribuţiei naţiunii maghiare la dezvoltarea oraşului. În afară de trecut este important, pentru noi, şi viitorul. Va fi viitor maghiar în Cluj, va fi viitor maghiar în Transilvania”, a spus ministrul Dezvoltării Naţionale din Ungaria.

”Lucrările au durat peste doi ani şi au fost executate de o echipă de restauratori. Cripta, care este monument istoric, datează din anul 1847 şi se afla într-un stadiu avansat de degradare, fiind în pericol de prăbuşire”, a explicat preşedintele Fundaţiei Hazsongard, care se ocupă de întreţinerea şi reabilitarea mormintelor din Cimitirul Central din Cluj-Napoca, Gergely Erzsebet.

Autoritățile de la Budapesta au reabilitat o criptă din Cimitirul Central din Cluj. Ministrul ungar al Dezvoltării: ”Va fi viitor maghiar în Transilvania”

Citește și: Noua gafă a jurnaliștilor de la Antena 3 în tentativa lor de discreditare a protestelor: Au luat imagini dintr-un documentar și le-au prezentat drept "bătăi cu jandarmii" (FOTO)Procurorii militari, noi probe în dosarul Revoluției: Au existat trei tentative de asasinare a soților CeaușescuArenele din complexul de la Cotroceni, cedate oficial de BNR la Ministerul Tineretului și Sporturilor (VIDEO)

Citeşte mai multe despre:   Cluj,   cripta,   cimitir,   monument istoric,   reabilitare,   ministrul Dezvoltarii,   Sesztak Miklos
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment