Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment BAC 2012: Vezi subiectele și baremul la Limba și Literatura Română

BAC 2012: Vezi subiectele și baremul la Limba și Literatura Română

galerie foto Un articol de: |
Foto: infoo.ro Eveniment

Luni a fost prima zi a examenului de Bacalaureat, absolvenții de liceu susținând proba la Română. A fost extrasă varianta 4 de subiect, elevii având de reolvat trei cerințe.

Primul subiect a constat într-un text la prima vedere din Craii de Curtea Veche a lui Mateiu Caragiale pe marginea căruia elevii au primit diverse cerințe de limbă română, dar și de înțelegerea textului. Pentru rezolvarea corectă a cerințelor se primesc fie 2 puncte, fie  4 puncte, în total 30 de puncte.

În a doua parte a examenului, elevii au avut de scris un text argumentativ, plecând de la un citat din Lucian Blaga. Pentru acest subiect, se primesc 30 de puncte.

Cel de-al treilea subiect, de asemenea, notat cu 30 de puncte, a fost un eseu pornind de la un text poetic studiat din opera lui Mihai Eminescu.

Barem de corectare


Sursa foto: gandul.info


Sursa foto: gandul.infoSursa foto: gandul.info

Circa 172.000 de absolvenți de clasa a XII-a au susținut luni proba la Limba și Literatura Română.

Marţi, 3 iulie, are loc proba scrisă la limba maternă, miercuri este programată proba obligatorie a profilului, iar vineri, proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele se afişează duminică, 8 iulie.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment