Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Baie de apă sfințită: 150.000 de sticle cu aghiasmă vor fi împărţite de Bobotează la Constanța

Baie de apă sfințită: 150.000 de sticle cu aghiasmă vor fi împărţite de Bobotează la Constanța

Un articol de: |

Și anul acesta Arhiepiscopia Tomisului va face un show mediatic de un gust îndoielnic, după cum ne-a obișnuit.  Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în prezent se lucrează la etichetarea celor 150.000 de sticle de aghiasmă, care vor fi împărţite credincioşilor, potrivit hotnews

“Anul acesta, Boboteaza este fără ger, dar este cu apă multă şi noi vrem ca această sărbătoare să o pregătim aşa cum se cuvine. Ne-am pregătit cu 150.000 de sticle de aghiasmă. Acum se etichetează şi, sigur, vineri de dimineaţă, în Ajunul Bobotezei, vom începe slujba imediat după ora cinci dimineaţa, ca la ora şapte să fim în pridvorul Catedralei să sfinţim butoaiele cu aghiasmă. Sunt pe drum încă patru butoaie mai mari decât toate pe care le avem ca să putem să sfinţim apa o singură dată pentru tot ce se va îmbutelia. Avem voluntari care vin să ne ajute, sigur Armata, de asemenea, ne ajută în ziua de Ajun şi în ziua Bobotezei şi Jandarmeria”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Citește și: Patru veterani de război, decoraţi pentru meritele deosebite de către Primăria Generală (FOTO)'Lucrez în străinătate și nevastă ma înșală. Am înfruntat-o și mi-a zis că ...'Primăria Capitalei: Peste 2.800 de semnături pentru petiția online inițiată în favoarea construirii Spitalului Metropolitan

El a precizat că şi în acest an care trase de boi şi de măgari vor merge prin Constanţa, iar preoţii care le vor însoţi îi vor stropi cu aghiasmă pe credincioşi.

“Şi în anul acesta vom avea tradiţionalul mers cu carele cu butoaiele, care trase de boi şi de măgari. Sfinţim şi în ziua Bobotezei apa la malul mării, lângă Cazino. Acolo va fi crucea cu sticlele de aghiasmă pe care le vom duce pe 5 ianuarie, vineri în Ajunul Bobotezei şi de unde vor primi credincioşii în ziua de Bobotează sticlele cu aghiasmă pentru acasă. De asemenea, carele cu boi vor duce aghiasmă şi prin oraş, vor fi întâmpinate de credincioşi pe drum, preoţii care vor însoţi carele vor stropi cu agheasmă pe credincioşii care vor veni”, a explicat Arhiepiscopul Tomisului.

Slujba aghesmei va începe pe faleză, în dreptul Cazinoului din Constanţa, este programată să înceapă sâmbătă, în jurul orei 12.00. După ceremonia religioasă, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie va arunca în mare trei cruci, iar aceastea vor fi aduse la mal de tineri care vor sări în apă, aceştia urmând să fie recompensaţi de către Arhiepiscopie cu calendare şi obiecte bisericeşti. 

Citește și: ȘOCANT! Un gălățean A LUAT FICTIV ÎN SPAȚIU aproape 1.500 de cetăţeni moldoveni. Ce a pățit bărbatulGabriela Firea: Anul trecut, în București, s-au asfaltat în total 199 de kilometri. Anul acesta se vor asfalta 26 de străzi și intrări din cartierul Henri Coandă, plus ultimele 15 străzi de pământ aflate în administrarea MunicipalitățiiCe s-a întâmplat cu POLIŢISTUL SUCEVEAN care a fost LOVIT CU SABIA ÎN CAP de un interlop!

 

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment