Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Bihor: Continuă protestele la mina Băița. Oamenii vor să discute cu ministrul Economiei despre motivele pentru care mina nu primește licență de exploatare

Bihor: Continuă protestele la mina Băița. Oamenii vor să discute cu ministrul Economiei despre motivele pentru care mina nu primește licență de exploatare

Un articol de: |
Foto: evz.ro Eveniment

Continuă protestele de amploare la mina Băiţa din judeţul Bihor. Numărul minerilor care s-au blocat în subteran a trecut de 50, iar alţi 79 sunt în grevă generală la suprafaţă, informează B1 TV.

Oamenii cer să discute cu reprezentanţii ANRM şi cu ministrul Economiei despre motivele pentru care mina nu primeşte licenţa de exploatare.

Potrivit administratorului societăţii, minei i s-a luat dreptul de exploatare anul acesta, după zece ani, în condiţiile în care numai anul trecut au fost plătite taxe în valoare de 1,3 milioane de euro.

Directorul comercial al societăţii private Băiţa Bihor, Lucia Popa, a spus că minerii vor ieşi din subteran doar după ce vor discuta cu reprezentanţii ministerului Economiei şi ai ANRM.

Ministerul Economiei precizează că problemele au apărut după un contract încheiat anul trecut între S.C. Băita S.A şi SC Băiţa Bihor S.A., document asumat de directorul general al primei firme amintite, Maria Rodica Trip. Aceasta a fost acţionar majoritar la cea de-a doua societate până pe 19 decembrie 2013.

Ministerul Economiei precizează într-un comunicat că au fost descoperite nereguli la un contract încheiat între două societăţi, cu directoarea Maria Rodica Trip în prim-plan.

Citeşte mai multe despre:   mina baita,   proteste de amploare,   mineri blocati in subteran,   greva generala
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment