Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Brașov: Acces în cimitir doar cu cartele electronice, ideea preotului pentru a proteja mormintele de hoți și câini

Brașov: Acces în cimitir doar cu cartele electronice, ideea preotului pentru a proteja mormintele de hoți și câini

Un articol de: |

Un preot din Săcele, un municipiu al județului Brașov, a decis să implementeze un sistem de securitate în cimitirul din oraș, pentru a ține deoparte câinii și hoții.

Preotul paroh Ioan Cornea a instalat un sistem de acces doar pe bază de cartele electronice la cele două porți de acces în cimitir pentru care circa 500 de enoriași au contribuit cu câte 10 lei.

Până acum, asemenea dispozitive au fost montate la două porţi, însă conducerea bisericii pregăteşte şi o a treia intrare pe care accesul se va face tot numai pe bază de cartelă. 

Modernizarea porților a avut loc încă din luna aprilie, venită să le asigure protecție celor care se temeau să aprindă o luminare sau să participe la slujbe la ceas de seară, scrie Bună Ziua, Brașov.

„Când credinciosul vine la cimitir, găseşte poarta închisă. Atinge cartela de locul special, poarta se deschide, iar omul o închide la loc şi îşi poate merge să viziteze mormintele celor dragi. La ieşire, la fel. Poarta este închisă, există un loc special de care trebuie apropiată cartela şi în parte din interior a curţii, omul deschide poarta, iese, închide poarta şi merge acasă sau acolo unde are treabă”, explică preotul Ioan Cornea. „Toată lumea-i mulţumită, oamenii ne mulţumesc, toţi spun că acum e frumos. Aici dormeau câinii, erau pepiniere de câini, dar, de când am deschis porţile, nu mai intră pentru că sunt deştepţi şi ştiu că nu mai pot ieşi”, spune Mircea Leb, preot la aceeaşi biserică. 

Preoții din Săcele nu s-au oprit doar la electronizarea accesului în cimitir și în curtea bisericii.

„Avem toacă electrică, avem clopote electrice, avem ceas electronic, acum şi porţi electrice. Suntem moderni şi ţinem pasul cu tehnica zilelor noastre”, spune Ioan Cornea. Nu numai câinii îi deranjau pe preoţi şi credincioşi, ci şi hoţii.

Intrare la biserica si in cimitir, pe baza de cartele electronice
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Brasov,   cartele,   cimitir,   acces,   Sacele,   acces in cimitir
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment