Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Brașov: Anchete la un centru de plasament, după ce s-a aflat că aproape jumătate dintre copii primesc tratament psihiatric (VIDEO)

Brașov: Anchete la un centru de plasament, după ce s-a aflat că aproape jumătate dintre copii primesc tratament psihiatric (VIDEO)

Un articol de: |
Foto:viata-libera.ro Eveniment

Anchete la un centru de plasament din judeţul Braşov, după investigația jurnaliştilor la Gazeta Sporturilor care au dezvăluit că aproape jumătate dintre copii primesc tratament psihiatric. Profesorii spun că din cauza medicamentelor elevii sunt agresivi sau adorm la cursuri, în timp ce reprezentanţii Protecţiei Copilului dau vina pe îngrijitori. ONG-urile vorbesc despre un adevărat fenomen, care transformă în „legume" copiii, informează B1 TV. Statisticile arată că din cei aproximativ 20.000 de copii instituţionalizaţi în România, peste un sfert urmează un tratament psihiatric.

După dezvăluirile jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor, autorităţile fac anchete la centrul de plasament unde copiii au un comportament ciudat.

Citește și: Reacția halucinantă a criminalei de la metrou când a fost prinsă: "A trebuit să îi imobilizăm mâinile ca să nu rănească vreun coleg"Imagini cu prima tentativă de omor comisă de ucigașa de la metrou. Fata s-a opus - VideoUn fost șef de la Dinamo s-a însurat! Mireasa este superbă, a purtat rochie neagră Filozoful Mihai Șora, primul care a pătruns în Sala Tronului, pentru a îi aduce un omagiu Regelui Mihai (FOTO)

”Se plângeau că le este somn și e adevărat lucrul ăsta, s-a văzut. Dormeau pe ei la propriu”, a susținut Camelia Suciu, profesoară de limba română de la Școala generală Jibert.

Brașov: Anchete la un centru de plasament, după ce s-a aflat că aproape jumătate dintre copii primesc tratament psihiatric

Părinţii dau vina profesori, pe care îi acuză de lipsă de implicare.

Citește și: Un autocar cu 19 persoane la bord a fost implicat într-un accident în Pasul TihuțaCrima de la stația de metrou Dristor putea fi prevenită: Prima victimă a criminalei, care a reușit să scape, a anunțat autoritățile, dar poliția nu a avut timp să o asculte (VIDEO)IMAGINI cu prima tentativă de crimă de la metrou din Costin Georgian: Victima s-a salvat în ultimul moment (VIDEO)

”Copiii îl bat foarte mult pe băiatul meu. Copiii de la centru iau mâncare, iau tot, îl bat...”, a susținut mama unui elev.

Dascălii, în schimb, spun că principala cauză ar fi tratamentul psihiatric pe care îl primesc copiii.

”Au traume copiii şi sunt trataţi pentru asta, bănuiesc că medicamentele sunt pentru aşa ceva", este de părere Suciu.

Citește și: "Spațiu liber de corupție". Protest în fața sediului PSD din Kiseleff Șoferul unui microbuz școlar din Vaslui, prins băut la volan în timp ce ducea la școală 15 eleviMărturiile vecinilor despre CRIMINALA DE LA METROU

”După ce au fost consultaţi copiii, s-a văzut clar că este vorba de o patologie psihiatrică. Care implica atât medicaţie cât şi parte de psihoterapie”, a a susținut, în schimb, medicul Adriana Iankiș.

Organizaţiile care luptă pentru drepturile copiilor vorbesc despre un adevărat fenomen.

”În toate centrele de plasament din ţara asta întâlnim acest fenomen de suprasedare, de administrare de neuroleptice care nu fac decât să transforme în legume nişte copii sau nişte tineri cu potenţial real", a acuzat Mădălina Tuzla, preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copilor cu Dizabilităţi.

Citește și: "Moș Crăciun" Hans Klemm a împărțit alimente, haine și obiecte esențiale persoanelor nevoiașe din BucureștiUcigașul cu BMW, care a plecat cu cadavrul pe capotă, mesaj pe FacebookRăzboi pe brandul Arsenie Boca. Un maghiar susține că are exclusivitate

Citeşte mai multe despre:   ancheta,   Brasov,   tratament psihiatric,   medicamente,   elevi,   centru de plasament,   copii institutionalizati
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment