Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Brașov: Satul Măgura, în atenția jurnaliștilor de la Financial Times

Brașov: Satul Măgura, în atenția jurnaliștilor de la Financial Times

Un articol de: |
Foto: cntours.ro Eveniment

Un sat de doar 400 de locuitori din județul Brașov a atras atenția presti­gioasei publicaţii britanice Financial Times. Jurnaliştii publică povestea scriitoarei Arabella McIntyre-Brown, care s-a stabilit din 2010 în localitatea Măgura, transmite B1TV.

Ea s-a îndrăgostit de ţara noastră la începutul anilor 2000, când a venit prima oară. Britanica nu este deranjată că cel mai apropiat magazin modern se află la opt kilometri distanţă de sat.

Jurna­lista şi autoarea de cărţi de istorie Arabella McIntyre-Brown a ramas fascinmata de satul Măgura, localitate aflată în apropierea castelului Bran. Povestea sa a fost redată de publicatia Fiancial Times. Scriitoarea britanica povesteste cum a ajuns sa traiasca in aceasta locxalitate.

S-a hotărât să se mute în România în 2004, după moartea surorii şi mamei sale, însă s-a stabilit definitiv în Măgura în 2010, când a terminat de renovat casa cumpărată în satul braşovean. Autoarea britanică descrie şi prima iarnă pe care a petrecut-o în casa sa de la sat, când din cauza zăpezii abun­dente, nu a putut ieşi timp de trei săptămâni.

 „Unul dintre vecinii mei, care locuieşte în celălalt capăt al satului, a venit la mine cu un rucsac plin de mâncare - mere, lapte, brânză, pâine. S-a supărat când am sugerat să îi plătesc alimentele"  a spus Arabella McIntyre-Brown, convinsă să se mute în România și datorită oamenilor extrem de primitori pe care i-a întâlnit.

La început, scriitoarea britanică a trăit din banii obţinuţi din vânzarea locuinţei pe care a avut-o în Liverpool, apoi din munca de editare de cărţi. Acum, ea vrea să conducă workshopuri literare în Măgura şi lucrează la o nouă carte.

Citeşte mai multe despre:   Brasov,   satul magura,   Financial Times
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment